2017. november 9., csütörtök

Klinika -- 32. sugár

Reggeli előkészületek, itthoni ténykedés, majd 11 órás indulással, 22-essel Klinika. Borús volt az idő és esőre állt rendesen; drukkoltam, hogy ha lehet, ússzam meg már esernyővel való kínlódás nélkül. Sikerült, ráadásul hazafelé is.
11.40 körül Sugárterápia, jelentkezési lap bedobása. A 13.20 körüli behívási időpont nyert szerintem az utolsó 8 sugár körében.
Megkaptam a 32. sugarat.
Mivel ez volt az utolsó előtti, a nagyon udvarias fiatal férfi asszisztens elmondta, hogy holnap 10 körül kellene jönnöm, előbb azért nem, mert értekezlet van a személyzetnek. De 10 óra körül már azon lesznek, hogy minél előbb behívjanak, hogy még időben bejussak az adjunktusnőhöz is, hogy megkaphassam a zárójelentést. Nagyon figyelmesek. Előzőleg már kombináltam, hogy hogyan is lesz majd az utolsónál, ha eleve délután hívnak be. Péntek lévén egyáltalán be tudok-e még jutni az adjunktusnőhöz, vagy külön el kell jönnöm jövő héten valamikor a zárójelentésért.


24-essel haza.
Evés, majd három géppel kimostam, elsősorban Dani cuccait. Ez estig betartott.
Ezalatt Haramia nem leli a helyét, ugyanis mostanság a mosógép teteje lett megint számára a kedvenc alvóhely, egy törölközővel rajta. Ha mosunk, egyszerűen nem találja a helyét, ténfereg és keservesen nyávog. Pedig esküszöm, a Szilviék szobáján kívül a lakás többi része teljesen alá van rendelve a macskák kényelmes pihenését szolgáló apparátoknak, meleg, puha, védett, kényelmes kuckóknak.
Haramiának ezek az épp aktuális pihenőhelyei hetekre, hónapokra szólnak, aztán egyszer csak, számunkra megfejthetetlen okokból elkerüli és másik idióta helyet talál magának. A mosógép teteje előtt hónapokig az előszobai cipősszekrény elhúzhatós ajtaját kellett macskányira nyitva tartani, és ott fészkelte be magát a cipők közé. Valami komfortot vittünk azért bele, hogy azon a kismacskányi helyen eltoltuk a cipőket, és raktunk be egy macskatörölközőt. Tavasztól őszig ott dekkolt. Szerintem azért jött el onnan, mert nyáron ugyan jólesett neki az ajtónál az enyhe cúg a dögmelegben, s ahogy jött a hűvösebb idő, már nem. A fürdőszoba zártabb, időnként langyosabb is a levegő a fürdések után, ráadásul magasból szemlélődhet. Macskáknak ez mindig biztonságot ad. Na meg Haramia cselekedeteiben egyébként sem kell nagy logikát keresni, mindig lökött cica volt.:)
A gond ott van, amikor a mosógépet használni szeretnénk...
Míg ez a három gépnyi mosás lement, eleinte nem aludt, csak keringett összevissza. Később felraktam a macskatörölközőt a gép tetejére. Haramia úgy döntött: hurrá, és simán átment kakaós csigába a zümmögő mosógépen. Nem zavarta. Sőt, szerintem még jól is esett neki a rázkódás.:)

Megnéztem a tegnapi Elifet, este meg az Ázsiát a látnivalókért és a BK-t.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése