2017. november 3., péntek

Klinika -- 28. sugár

Reggel 8-kor csengettek. Azonnal beugrott, hogy ki volt írva a szemétledobó-tisztítás, s ilyenkor el szokták kérni a szinteken a tároló kulcsát.
Nem voltam szalonképes állapotban, de mire nagyjából lehettem volna, szerencsére a szomszéd kinyitotta az ajtaját és adott kulcsot.
Innentől egész fél-délutánig hallatszott, hogy takarítják a ledobót, erős sugarú vízzel végigmossák valami zúgó gépezettel.
Készülődtem, és a tegnapi menetrend szerint indultam, 22-essel. 11 előtt 10 perccel értem oda.
A mai nap ezen a helyszínen -- utólag írom ezt, és már el lehet mondani -- a várakozások szempontjából leginkább pozitív volt a tegnapi leginkább negatív után. Már negyed 1-kor behívtak, ez másfél óra várakozás volt csak! Ez a tegnapi 3 3/4 órához képest csúcs.
Megtörtént a 28. sugár. És hála a jó istennek, vége van e hét munkanapjainak is! Úgy várom a hétvégeket a sugár óta, mint mikor dolgoztam...
Ennek örömére hazafelé leszálltam a Tescónál.
Mivel a legutoljára hordott téli bakancsom 2003-as, már régebben eldöntöttem, hogy talán most már időszerű lesz vennem egy újat! Szerintem senki nincs, aki 14 évig hordana egy cipőt.
Bementem a Deichmannba, és felpróbáltam párat a számomra emberibb árúak közül. Sikerült is egy szépet vennem, ami még azért 4 számjegyű.
Aztán úgy döntöttem, fogytán van a főznivaló húsféle, tehát vettem 6 csirkealsócombot és csirkelábat.:) Mivel azért már lassan megéheztem, vettem egy kétgömbös fagyit. Ez nagyon hatásosan elmulasztja az éhséget, és egy padon végeztem vele.
Hamar jött a busz. A fagyinak köszönhetően nem voltam rettentő éhes, így nekiállhattam főzni. A csirkeláb felét elraktam a fagyasztóba, másik felét a combbal megfőztem pörköltnek. Na nyilván, hogy nokedlit csináltam hozzá... Kicsit néha rámjött a rosszullét, a gyengeség. A nokedliszaggatás az, ami miatt aggódnom kellett, mert a többinél végül is meg tudom szakítani röpke leülésekkel. Nem volt túl kellemes, de végig tudtam csinálni.
Utána telefonos este volt, előbb anyám, majd István hívott elég hosszú beszélgetésekre.
Megnéztem a tegnapi Elifet, meg jó későre pakolták ugyan, de természetesen a BK-nézés is megtörtént.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése