2017. október 24., kedd

Útvesztő antológia; Ágoston-kötet

Rendezkedés, pakolászás, itthoni turbán kimosása.
10 után kaputelefonált a csomagos postás.
Gondoltam valamire, amit jeleztek már nekem múlt héten, hogy T. Á. Lászlónak fog jönni egy könyve, illetve akkor adták fel. Ez egy posztumusz kiadvány, nagyon neves, sokkötetes kortárs írónk halála után fia adta ki, és jó hónappal ezelőtt az ismerősei előrendelhették, tök kedvezményesen a várhatóan nagyon szép és értékes kötetét. Természetesen előrendeltem. Múlt héten értesítettek, hogy megvan a könyv, utalás után azonnal postázzák. Így történt. Egyébként a bolti ára alatt volt az utalás összege, postaköltséggel együtt. Feladták csütörtökön, de várható volt, hogy pénteken már nem kapom meg. Szóval én erre gondoltam.
Jött a csomagos postás, éééés... tádáááám! Megjött a Holnap Magazin antológia két tiszteletpéldánya! Oké, erre is számítottam, de nem tudtam pontosan, mikorra.
Mindenesetre nagyon boldog voltam, mert gyönyörű szép lett az antológia. Négy versem jelent meg benne. Kemény fedelű, dekoratív kiadvány.

 
Dél körül már nem esett az eső, viszont nagy erejű szél fújt, bárhol kinéztem az ablakokon, "alacsonyan szálltak a teszkós szatyrok" -- ez volt egy régi mondás, amikor még ingyen kaptuk -- találomra akár tízet is összecsippentve a pénztáros által -- a kisméretű nejlonszatyrokat a Tecsóban. Azóta már nem kapunk. Meg egyébként is magasan szálltak az egyébféle szatyrok!
Ezzel együtt baromira lehűlt a levegő, a kora délután jelzett 13 fok a széllel sokkal kevesebbnek volt érezhető!

Fél 1 körül postásos jellegű csengetés! Wooow!
És tényleg. A "pízes-leveles" normál postás adta be a fent leírt és várt könyvemet!
Na, ez jó kis begyűjtőnap volt!


Ez is kemény fedelű, s színeiben is hasonló, mint a ma érkezett antológia!
Két ilyen szép kiadvány egy napon. Hú, de örülök! :))

Szokásos időben indultam, számítottam rá, hogy mivel ez a hét első napja, ezért hétfői tömeggel kell szembenézni... de a hideg, szeles idő miatt nem nagyon akartam két járattal utazgatni, inkább érjek oda hamarabb, de egy járattal megúszom. Úgyhogy maradt a 22Y és a hátsó bejárat, a 18.20-ra való odaérés.
Hát, többen megállapítottuk, hogy mióta idejárunk, ez volt a csúcs tömeg szempontjából! Tényleg nagyon sokan voltak, mind a két széksor dugig volt, és órákig nem csökkent a létszám. Csak jöttek, jöttek a betegek!
3/4 8-kor kerültem sorra. Közben többekkel beszélgettem, egy bő órával utánam Jutka is megérkezett, ehhez képest ő járt jobban, mert behívták a mellettem lévő öltözőbe! Akik előtte egy órával már ott voltak, biztosan örömmel vették ezt tudomásul, na de ez nem az én gondom. Én már másfél órája ott ültem.
Megvolt a 21. sugár.
Így aztán megvártam Jutkát, és most, ebben a hideg, szeles időben tényleg hálás voltam azért, hogy hazavisznek és nem kell a placcon állva buszt várni ebben a zimankóban!
Mindezért, az egész nap örömeiért hálás vagyok és mázlista.:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése