2017. február 12., vasárnap

Vasárnapi szokásos

Ma hol itt olvastam, hol ott.
Istvánom letöltött nekem jónéhány pdf-et, most főleg a mesekönyvek is egy kicsit a mániáim -- van egy csomó sorozat jellegű, amelyek még az én gyerekeim aktuális korszakaiban nem voltak, szóval jóval újabbak; de ugyanakkor minden, ami eddig is; tehát legyen az 40 éves csíkos könyv, vagy bestseller -- eszem megfele.:) Olvasgatom a verslistás nyert könyveket -- versek, kisregények, novellák -- papírkönyvben, olvasom elszántan már előre az anyukám részére folyamatosan beszerezhető romantikusokat, hogy pl. anyák napjára befejezzek 5-6 Danielle Steelt (mert mi tagadás, én is kedvelem), ugyanakkor van jópár talonban félretett állatos novellás könyvem, verses, novellás könyveim, regények és egyéb könyvek, melyekkel egyszerűen nem tudom magam utolérni, pedig hajtok, mint állat.:)
Mellesleg papírkönyv-olvasások akkor vannak, ha más dolgom van, pl. mosás, főzés, takarítás, s ha ezekkel végzek és még Szilvi gépezik (hétvégén szokott kiadósabban, olyankor én is kiadósabban foglalkozom mással), akkor jön az olvasás. Végül is nem rengeteg idő ez, mert ma pl. megfőztem, bár igyekeztem nem totojázni -- tegnap megfőztem 40 dkg csirkelábat csak úgy, én ezt eleszegettem 3-szor:)), persze volt még maradék húsleves, abba belepakoltam, de mindig csak annyit, amennyit megettem, mert más úgysem eszi. A húsárus is biztos azt hiszi, a kutyámnak viszem, de kit érdekel.:))
Vettem 2 egész csirkemellet is, ez egalizálja a dolgot kissé. Honestynek eltettem egy félnek a felét nyersen (kétszerre feldarabolom neki), Haramiának a fél másik felét megfőztem a csirkeláb levében, mivel neki meg főve ehető a dolog. A többiből meg csináltam a bandának édes-savanyú mártásos csirkemellkockákat, kifőztem mellé két zacskó rizst.
Ezek után gondolkoztam, hűtőt olvasszak-e vagy linóleumfelmossak -- az utóbbit választottam. Mit ne mondjak, tudom, hogy a hűtő még jobban igénybevett volna, de a linófelmosásnál még a felénél sem tartottam, mikor már azt hittem, szétdurran a hátam. De természetesen megcsináltam normálisan, mind a négy linós helyiségben. Idegesít, mikor hiába alkalmazok "helyi érzéstelenítést" pl. a konyhában, valamiért, valamitől csak ragad enyhén a papucsom. Olyankor tudom, hogy nem bírom ki és fel kell mossak.
Ezután már úgy kivoltam, hogy folytattam a tegnap elkezdett D. S.-t, bár ideje lenne már az ősszel elkezdett macis hímzésemet folytatni, vagy egy már befejezett macskafejet folytatni színezőként.
Aztán eszembe jutott, hogy hopp! Vasárnap délután a heti gyógyszeradagolásom időpontja is, úgyhogy már az is olyan gyorsan megy, hogy ihaj, negyedóra alatt elkészülök az egésszel.
Ezután hazahozták Bencust, s én visszatértem a géphez. De azonnal szólt is a mobil, s még Istvánnal telefonáltunk vagy másfél órácskát:)), majd átnéztem, hol, mi újság, és pdf-et olvastam. Mit nekem egyszerre, ha akár két-három könyvet olvasok, nem zavar meg. Főleg, ha másféle jellegűek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése