2017. február 3., péntek

Pénteki megmozdulások

Ma Szilvire bíztam listát, pénzt, postát, vásárlást -- lassan azt lehet mondani, szokás szerint.
Befizetett 3 számlát, vett egy nyugdíjas bérletet, feladta Tóthéknak az adóigazolás aláírt másolatát elsőbbségivel, mert az a biztos; vett egy postakész borítékot, hogy ha majd megyek tüdőszűrőre, ezt magamnak felcímezve otthagyom, hogy küldjék ki benne a leletet.

Du. 2 órakor, mikor már majdnem elfelejtettem, tényleg jött a futár!! Mostanában elég sok futárkodással volt dolgunk, de ilyen, hogy se mél, se telefon, se sms, semmi -- ilyen nem nagyon volt. Az a nagy szerencsém, hogy nem ma kellett okvetlen valahova mennem. Mert olyankor mi van? A mostanában történt futáreseményeknél napokig nyomon lehetett követni a neten, hogy hogy áll a csomag, hol van éppen. Valamint egyik futárságnál az e-mail a divat, a másiknál az sms -- amelyik kettő előfordult mostanában.
Na most érdekes, hogy ez az a cég volt, amelyiknél egyébként az e-mail a megszokott, és most mégsem volt semmi, tegnap adták fel a küldeményt Komáromból, és mára ideérkezett.
Simán kaputelefon volt, megadtam a kódot, hogy biztosan be tudjon jönni (nem mindig nyitja), s csak aláírtam a kütyün és készen volt.
A csomagban volt a név, számlaszám, ahova utalnom kellett a két váras könyv árát.
Gyönyörű, bombabiztos csomagolásban volt a csomag, tényleg, ilyet még nem is láttam, szinte formatervezett. Belső csomagolópapír, majd kemény hullámpapír, dobozként megcsinálva, ami épp akkora, hogy beleférjen a két könyv. Arra rá még duplán csomagolópapírok, átragasztva, és még át is kötve! Ennél tökéletesebbet életemben nem láttam. Utána mondta Saci, hogy a férje csinálta mindezt. Aki a könyvet is... Tehát Saci a verseket írja, s ahogy kivettem, a férje beszerkeszti, tördeli, az egyikben fekete-fehér képek is vannak a várakról, valamint a nyomdában készült puhafedelet is ő rakja egybe a belívvel -- és állítólag nem szakember. A munka viszont tökéletes. Nem semmi könyvek, 160-180 oldalasok egyébként, és tényleg ízlésesek, dedikáltak stb.
Nyomban utaltam is, mert úgy véltem, péntek lévén, ha még kora du. utalom, legalább ezen a héten le lesz tudva.
Egy baj van, hogy nem tudom őket a Molyra bevezetni, mert ugye, annyira magánkiadás, hogy nincs ISBN-jük, így köteles példányuk sem az OSZK-ban, és enélkül nem veszik kiadásnak.
Mindegy, nekem így is szuper lesz, de azért jó lett volna ilyen váras szépségeket felrakni a Moly állományába.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése