2016. december 3., szombat

Nagykervásár. Tv rossz

A Kazinczy-iskola aulájában nagykervásár volt, melyre igencsak szoktunk ilyenkor várni.
Folytattam a karácsonyi bevásárlásokat.
Kezdés után fél órával mentem, de már sorba kellett állni kosárért... Szerencsére jó 20 perc után bejutottam, de azt hiszem, én voltam az egyedüli, akinek fül nélküli, és a rendeshez képest gyakorlatilag tálcaszerű "kosár" jutott... Pedig vettem bele rendesen.
Anyukámnak én vittem el az utolsó botot (ezt kért), vettem itt még neki egy papucsot és egy nyeles portörlőt is.
Daninak 2 darab ruhaneműt, Istvánnak 2+1 valamit vettem, amit szándékosan nem írok ki. Természetesen ezzel még nincs befejezve, többnyire már vannak kisebb dolgok ide-oda, de még majd kell is. Otthagytam az fht.-m felét...

Eztán még pénzt vettem fel az "ótómatából" a Coopnál, és vásároltam a piacon a hentestől disznóságokat - hurkát, sütnivaló és füstölt kolbászt.

A gyereket kora délután vitték el, így délután hímeztem, míg Szilvi gépezett.
Aztán meg úgy belemerültünk a lázas beszélgetésbe, hogy fél 3-kor hagytuk abba...

Most írok róla először, de nyár óta vettem észre, hogy sz@rakodik a tévém.
Először jobban megijedtem, mert azt hittem, hogy a boxszal van vmi baj, de ahogy a tüneteket elmondtam Istvánnak, ő tudta, hogy ez a tévé baja. Na most, az a gond, hogy az évtizedek óta nálunk az egész családnak egy szerelője volt, olyan, mint a családorvos. Rohadt olcsón és szállítással csinálta mindig a dolgokat. Nemcsak nekem, Szilvinek, anyámnak, öcséméknek is...
De most már egy éve nagyon elzárkózik a dolgoktól. Pár éve beadta az ipart, és munkahelyen dolgozott, de azért néha kijárt, ha ismerős kérte. Vállalt cipekedést, vitelt, hozást, és tényleg tök olcsón, borravalót soha nem fogadott el.
Most már viszont nagyon határozottan nem vállal szerelést... gyanakszunk, hogy valaki kellemetlenkedett szegénynek. Lényeg, hogy ezentúl szerintem gondunk lesz a tévéjavíttatással. Egyrészt azt szeretik, ha beviszi az ember, nekünk ez sztornós. Ha mégis kijönnek, akkor párezer Ft csak a kiszállás.
És mint ahogy kihalnak minden szakmában az igazi jó, megbízható, MINDENT megcsináló, semmilyen régi dolgot le nem néző igazi iparosok (cipész, órás, táskás, bármiféle szolgáltató, általában idős kisiparos), úgy fogunk mi sokkal többet fizetni és kiszolgáltatódni egy-egy javításért.
Mindegy, én úgy voltam vele, hogy most kisebb gondom is nagyobb a tévénél.
Lényegében mindig is kíméltem, nem szándékosan, hanem azért, mert nem vagyok tévés.
De úgy látszik, nem attól függ az elromlásának a gyorsasága, hogy ki mennyit nézi! Ezt mondta anno a szerelő is!
Szerencsére a Sztárakadémiának vége lett már, a Barátok közt-et hétköznap és a Szulejmánt heti egyszer szoktam nézni, s ezeket meg tudom nézni a neten.
A Szultánát nézem még, de az mivel fedésben van a BK-tel, ezért István letöltése által tudom feltöltés után szintén neten megnézni. Tehát elvagyok.
Egyébként az utolsó két hétig elegendő volt előbb 10, 20, majd 30 perccel hamarabb bekapcsolni, és mire a műsor kezdődött, helyrejött a hiba. A hiba: szalad a kép, középen egy vastag fekete sáv mászik felfelé, és nincs hang sem.
De az utolsó héten már egy órával is hiába kapcsoltam be előbb... semmi.
Egyetlen dolog, ami miatt csak nem lenne rossz, ha lenne, hogy ha ritkán is, de néz az ember dvd-t...
De végül is ha muszáj, azt is lehet gépen...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése