2016. november 24., csütörtök

Naptár, támogatás

Jött egy kisméretű, A5 falinaptár a Vakvezető kutyák támogatásáért.
Múlt hónapban a Szájjal-lábbal festőktől jött paksaméta, azt is kifizettem, utána pirítóst ettem pár napig, kész.
Én dolgozó koromban évekig támogattam több ilyen szervezetet. Tényleg, akárhányszor küldtek csekkeket, mindig befizettem. Aztán munkanélküliként megpróbáltam mind a 14 vagy hány céget megkeresni e-mailírás céljából, és ahol tudtam, meg is tettem, magyarázattal, hogy miért vegyenek ki a nyilvántartási listából.
Nem akartam meg nem érdemelten kapni ezeket az ajándékokat, főleg ilyenkor év vége előtt.
Ettől függetlenül megmaradt támogatásomban, támogatótagként a Noé, havi kétezerrel, melyet megbízásos alapon vonnak. Valamint évente kétszer ki szoktam fizetni a Szájjal-lábbal festők csekkjét... szerintem az ajándékcsomag, amit küldenek, és vele együtt elvárttá sem teszik a csekk befizetését (!), jóval értékesebb a fizetendőnél...
Mindezek ellenére évekig jöttek még levelekben csekkek a megszokott helyekről. Mindig fájó szívvel pakolom el őket. Nem szoktam kifizetni, csak max. azt a csekély hozzájárulási csekket, ami a naptáros borítékban szokott lenni. Mert egyszerűen nincs pofám ingyen fogadni azt, ami nem jár. Oké, évközben tényleg nem megy, nincs miből, pláne, hogy én ilyen sok helyet támogattam... ez lehetetlen. Így sem az fht.-nak köszönhetem, hogy ennyit is megtehetek...
Tegnap a Tecsóban is "levámoltak" 250 Ft-tal valamilyen beteg gyerekek megsegítésére. Nem volt kötelező, csak a pénztárnál meg szokták kérdezni. Évente úgy kétszer meg szoktam tenni...:( Ha azt vesszük, egy előre vett buszjegy is többe kerül akár 1-2 megállóra is, inkább menjen a paraszt gyalog, ha tud.
Nem kell elítélni, meg "na bezzeg, erre telik" megjegyzéseket tenni, hiszen más befal ennyiért 1-2 csokit. Én nem. Inkább odaadom... Nem más, fontosabb dolog kárára, hanem magamtól vonom meg. Kész, én így fogom fel.
A Vakvezető kutyák is fontosak számomra annyira (félig vakon a másodlagos zöldhályogommal és szemfenékgyulladásommal...), hogy a naptárukért kifizessem egy évben egyszer, mondjuk, másfél olcsóbb cigi árát, mert nem én, de más simán elszív ennyit naponta! Na, én azt már, ha belepusztulnék a hiányába, se tehetném.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése