2016. július 1., péntek

Pig Dragon 1100 és egyéb apróságok

Ma bizony elkezdődött július... ha minden jól menne, már csak 2-3 hónap lenne a hőség, de addig még sok víz lefoly' a Tiszán innen, Dunán túl.

Hozták, hál' istennek a "gyesemet" is (így hívom az aktív korút), így ha lett volna hozzá erőm, lemehettem volna végre bérletet csináltatni. Ha még egyáltalán csinálnak ilyet a Coopban. Ha nem, akkor minimum a Tecsóba kell felmenni.
De mivel eredetileg nem tervezek hétvégén felmenetelt, ezért hagytam a jövő hétre, akkor viszont muszáj lesz, mert több mint egy éve nincs bérletem, és végre most tán lehet egy évre megint.
Főleg a vasárnapi boltbezárások idején volt ez kellemetlen, ha akkor akartam volna felmenni, és égen-földön nem lehetett buszjegyet kapni, márpedig nekem rohadtul nem mindegy, hogy 300 vagy 400 Ft a sofőrnél... főleg, ha mondjuk, olyan program akad, hogy 4 jegyet kell elhasználni vele. Ezért hozzászoktam, ha kell, ha nem, leggyakrabban azért vagy 2 buszjegy mindig volt nálam hétvégére, mert sose lehet tudni, végtére is temető, valamilyen programra való hívás, ez-az, bármi jöhetne.
De annyira dögmeleg volt, hogy a tegnapi aldizás után nem vitt rá a lélek, hogy csak ezért felöltözés, és álljak az igazolással, fényképpel, személyi igazolvánnyal sorban bérletigazolványt csináltatni és bérletet venni; meg utána hideg vizes lemosdás és átöltözés. Kimondott hőguta van már idebent is.
Anyám szerint jön valami kis lehűlés tán hétvége után, mindenképp megyek, ha a néni nem lesz a Coopban (az időtartamok is felére csökkentek már), akkor el kell gyalogolnom a Tecsóba.

Dani szólt, hogy átjönne a szennyessel, és vinné a tisztát-varrtat. Meg hogy megy anyámhoz, ha van valami, amit el akarnék küldeni, elviszi. Oké, odaadtam neki a pitliket, befőttes üveget és a befizetett csekkjeit.
Mamu meg küldött zsenge zöldbablevest, amit imádnivalóan tud főzni. Ez már az a bab, ami a Szilvi által vett magokból kikelt. Vékony, zöld, és irtó zsenge, nagyon finoman csinálja, sok tejföllel.
Ilyenkor Danival fel szoktam vitetni a szemétledobóba, ha túl nehéz a cucc. Ez akkor van, ha kiürült 10 kilós almoszacskóba (belefogva kettő darab összehúzható szájú szemeteszsákba!) gyűjtöm a használt almot a vécében (a kakit külön kis nejlonzacskóba szoktam, és azt nyilván gyakrabban likvidálom; mondjuk, ha a "rendes" szemetest kivisszük).
Most is épp tele volt szinte a használt almos, ilyenkor még nehezebb szerintem, mint a tiszta 10 kilás alom... Nem is lehet még dupla szemeteszsákban sem kivinni, mert kiszakad. Magunkhoz ölelve, alátámasztva csak. De ha Dani épp jön, akkor szuper, mert felviszi (fél emelet).

Ezentúl alkottam megint egy kerek számot: elértem az 1100-at a Pig Dragonban.
Még 1065 után kaptam valamire fel egy piros sárkit:


Nem mindegyik volt leányálom és sikeresen teljesíthető pár nap alatt, az biztos...
Előtte.


Néhány nap időnkénti próbálkozás után siker!


Itt pedig már utána vagyok...:)
Most a hőségtől kevésbé hallottam a fanfárokat és mintha konfettit sem szórtak volna, úgyhogy nekem kellett a saját vállam megveregetnem.:)))))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése