2016. május 26., csütörtök

Gyermeknap kicsit előbb


A gyermeknap most vasárnap, 29-én volt, de mivel hétvégén, hogy ne legyen vita, Szilvi mindig odaadja a gyereket, így mi csütörtökön tartottuk meg, azaz 26-án. Ez több okból is jobb volt nekünk is: a gyerek csütörtök-pénteken itthon volt, mert a jobb szemére kötőhártya-gyulladást kapott. Orvosnál is voltak csütörtökön, napi négyszer kellett csepegtetni. Aznap délben az anyja elugrott az ebédjéért is.
Bizony, már 5.? 6.? alkalom, hogy azóta az 1 hónap óta, mikor közmunkára hívták Szilvit napi 8 órásra 1 évig tartóan; hiányzik az iskolából a gyerek. Tényleg jól kinéztünk volna, és ez nem vicc.
Hol beteg (vírusos influ, hasmarsos állapot, kötőhártya), hol tanári sztrájk, hol másik gyerek általi megölési fenyegetettség, amit utólag tudunk meg és a gyerek lassan megtanul beteg lenni, ha fél iskolába menni... hát nagyon örülünk neki. És így nekem is lehetetlen lenne járnom akárhová is szinte, mert ha Szilvi közmunkázna egész nap, nekem kéne hozni-vinni, netán már 5-jére vagy 6-jára szigorúan itthon lenni röghöz kötötten vele.

Másik oka, hogy nagynéniék mindenféle ünnepnek a NAPJÁN való ünnepléséhez ragaszkodnak. Nem tudni, ennek mi értelme egy kisgyereknél pláne, de ők bele voltak már jó néhányszor betegedve, ha a napján pl. bárányhimlő miatt egyszerűen nem tudtuk odaadni! Nem fogták fel, hogy bárányhimlővel elvileg még a liftbe sem lehet beszállni, nemhogy utcára menni, valamint hogy az fertőző arra, aki még nem volt. Szinte személyes sértésszámba ment a dolog...:(
Mivel nekünk nem a NAPJA a lényeg, hanem az ünneplés és főleg a minősége, a gyerek szükséglete, öröme számít és nem az ajándékok ára, ezért már rég túlvan az anyja is azon, hogy netán MI ragaszkodjunk a NAPJÁHOZ bárminek... egyedül a szentestéhez szoktunk ragaszkodni, inkább odaadjuk karácsony mindkét napjára! De mi abba sem szoktunk túl gyakran belehalni, ha a szülinapja 1-2 nappal előbb vagy később van megtartva a gyereknek. Istenem, hát annál többször örül! Hogy nem lehet ezt érteni?
Így aztán -- akkor még kettőnk ajándékozása volt előtérben (azóta már a dédi és nagybácsi is ajándékozta, majd pótolva lesz) -- tényleg jobb és kényelmesebb volt, hogy mivel péntek este elmegy a gyerek, vasárnap este jön haza -- mikor is ünnepelnénk, és mikor is tudna a gyerek az ajándékaival foglalkozni? Főleg, ha még hazahozatal után általában tanulni is kell! --, mivel a kötőhártya miatt amúgy sem ment iskolába, én nem tudtam lumbágó miatt Popikával botanikus kertezni, ellenben már túlestünk Honesty szülinapján, utána megünnepeltük szűk hármasban a gyermeknapot némi fotózással egybekötve.
















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése