2016. április 9., szombat

Kaparóegér és -süni

Dani ideszólt FB-cseten tőle szokatlan, emberi időpontban, azaz a délután közepén, hogy ez nem kellene-e nekem -- 3499-ről 1999-re akciózva.


Előbb nem értettem, mert a kisméretű képet nem láttam jól, és Spar szót olvastam a Shah helyett, holott abszolút nem mindegy. Az sem esett le, hogy ő ezt most élőben küldte, azt gondoltam, valahol látott egy jó kis kaparófaakciót, és annak fotóját letöltve küldte el.
Holott kiderült, hogy ő most az Aldiban van. És az nem Spar, hiszen az neki sem esik útba... hanem az az Aldi macskacuccos márkája. Láttuk mi ezt Szilvivel már párszor, csak 3500-ért eszünkbe nem jutott újabb kaparószerkezetet venni. De ennyire leakciózva...? És ráadásul Dani azt kérdezte, hogy megvegye-e. Merthogy ő most ott van, ui. egy príma jó pumpáért ment, ami többezer Ft-tal többe kerülne egy biciklisbótban. S ha már ott van, ha kell nekünk, ennyiért megérné... és ő haza is hozná.
Mondtam, hogy hát jóvan...
Jött is aztán, és nem is engedte kifizetni.
A "készség" (hogy Fábry szavaival éljek) kétfunkciós. Egy nagyobb lyukas egérbe van belehelyezve egy pont beleillő süni, melyek teteje és belseje rafináltan összepréselt kemény kartontömegből áll.


Magyarul bele is lehet mászni, ugyanakkor mindkettőn lehet agyba-főbe kaparni. Ami nem lenne hátrány a fotel, padlószőnyeg, tapéta, vesszőkosár ellenében, még akkor is, ha többféle kaparóapparásus is fellelhető a házban! Egyik macska sem angyal, mindkettő kapar olyan helyeken is, ahol nem kéne, annak ellenére, hogy tényleg a lakás minden részében vannak direkt kaparócuccok. Rendben, hogy azokat is használják, de attól még az erkélyajtó melletti, max. 10 cm széles falrész tapétája Honesty által, a fotel, széktámla, vesszőkosár pedig Haramia által van szétgyepálva.
Nem igazán fér már el itt semmi, de ez már se nem oszt, se nem szoroz -- már itt van a fél világ minálunk...

A cucc a macskákkal:




Egyelőre kaparni még nem kaparják. Szerintem még nem jöttek rá a nyitjára. Pedig rettentő nagy örömükre szolgálna. Könyörgöm, mér jobb a tapéta vagy a széktámla?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése