2015. augusztus 7., péntek

Megoldható az irat. -- Szilvivel Penny


Volt azért tegnap valami jó is: mire hazajöttem a dögmelegben a városból az ügyintézés után, Istvántól érkezett egy sima elsőbbségis boríték, melyben 31 db pennys pont volt egy levélkében.:))
Ez azt jelenti, hogy Bencusnak meglesz a hiányzó 2 db plüsszöldsége!! Sőt, Szilvinek jól félben van még egy gyűjtőfüzete...

*

Először is, még a délelőtt folytán felhívott Éva, aki hála a nagyon jó Istennek, itthon tartózkodik, és megkapta, elolvasta a levelem. Úgyhogy nem kellett töviről-hegyire újra elrészletezni, csak a lényeget fixáltuk le egy párszor, miszerint az alkalmi izét egyszerűsített foglalkoztatásra kellene cserélni. Éva is persze nagyon bürokratikusnak, kockafejűségnek találta ezt az egészet, de ő is tudomásul vette, hogy én ott hiába magyarázok -- februártól új hely, új módszerek, semmi nem olyan, mint régen, és ahhoz képest, hogy anno tavaly év vége felé olyan hírek terjengtek, hogy az egész támogatási rendszer megszűnik, hát muszáj alkalmazkodnunk. Szerencsére nem befolyásolja a könyvelést, azt mondta, meg lehet oldani -- bár hogy más lenne maga az egész táblázat is, arról fogalma sincs, mit csinálhatna még másképp. A mienken olyan precízen fel van tüntetve minden, hogy -- bár már semmin nem csodálkoznék, ám -- talán ha több infó van rajta, mint amit más cégek állítanak ki, DE a lényeg rajta van, a plusz miatt csak tán nem vágnak megint ki, ha a cím a szájízük szerint meglesz?
Jövő héten meglesz, majd szól; ahogy ismerem, lehet, még el is hozza. Bár én már ennyiért is földhöz verném a valagam, akárhova is érte mennék valahogy, csak legyen meg.

*

No, ezek után Szilvihez csatlakoztam a készülődésben, és elmásztunk a Pennybe. Bencus, ugye, mivel Cica szabin van, ezért szerda este óta ott van náluk, így nem zavart be abba, hogy nehézségek legyenek a titokban tartással.
Kimondottan jólesett tölteni az időt a légkondis szupermarketben, és ha Szilvivel megy az ember, fel is lehet órákig erre készülni. Nagyon-nagyon el tud időzni bármilyen kisebb vásárlással is. Nála az akciós újság, toll, papír, amin írja, mit veszünk, mennyiért. Hogy a végén össze tudjuk adni és úgy kiegészíteni, hogy kétezerrel osztható legyen a végeredmény. Mert régen jártunk már úgy más helyeken, hogy mondjuk, 40 Ft híja volt a több ezernek, hogy kaphassunk valamit -- de NEM szóltak; holott egy rágóért felnyúlok és már kész is...
No mindegy, itt bevásároltunk, amit kellett, ami össze volt írva, sőt, ő külön olyanokat is vett, amiért külön pontok járnak... Mivel ketten mentünk, jobban lehetett a cipelést is szétosztani, tehát olyanból, ami tutira elfogy, olcsó és megéri, gyarapítja az összeget -- többet vettünk. A végén még ki is egészítettünk egy kétezresig egy kis bolti hamburgerrel-zöldséggel-sajttal, így meglett. A vásárlásokért kapott Szilvi vagy 6 pontot.
Ja, és mivel az István pontjait itthon már beragasztotta, így rendelkeztünk 2 betelt pontgyűjtővel. Ezt (a plüssvásárlást) külön kell minden esetben rendezni; így hát kiválasztottuk a paprikát és a zöld almát -- ezek hiányoztak még a repertoárból! Ezt persze Szilvi fizette (30 pontért ingyen kapja az ember ezeket, 15 pontért 1500-at kell fizetni darabjáért (mi így szoktuk, mert a 30 pontért rengeteget kellene vásárolni azért, hogy ingyen kaphattuk volna meg a FELE plüssöt). Magam részéről én már odaadtam a nekik szánt e havi ünnepeikre (Bence-nap és Szilvi szülinapja lesz) a pénzt -- és később Dani és anyám is ide fogja, tehát az ő nevükben is az ajándékok egyik fele 1-1 ilyen plüss lesz, részemről meg pont 2.
Jelenleg Bencus nem tud az áfonyáról, a gombáról, a paradicsomról, meg a mostani paprikáról és zöld almáról. Remélem, kibírja Szilvi 20-áig, hogy a gyerek ne bukkanjon rá vagy ő el ne szólja magát.


Bár állítólag a bolt ajtaján kívülről ki van írva, hogy fotózni nem lehet, de hát én azt nem láttam amúgy sem...
Úgyhogy le is fotóztam a plüssök állványát, vaku nélkül.
Szilvinek egyébként mániája -- akkor is, ha Bencével jön --, hogy mindig rendbe teszi a mások által örökké szétgórált és összekevert plüssöket. Rendszerezi őket fajtánként...


Egyébként is ösztönös szokásunk, hogy ha betérünk 1-1 ilyen szupermarketbe, mindenütt igyekszünk a direkt utólag kosárból AKÁRHOVÁ kicseszett árukat visszatenni a helyére, rendben. Ki nem állhatjuk, hogy erre nem képesek az emberek. Komolyan, mint a disznók -- lökik, vágják, dobálják a cuccokat, és megkockáztatom, sokan brahiból direkt nem is a helyükre... Sokan feltépik a dobozokat, zacskókat -- szóval undorító, amiket egyesek megengednek maguknak. Nyilván ez utóbbi barbárságon nem tudunk segíteni, mert azokat nem elég visszapakolni, az egyértelmű KÁR a bolt számára, hiszen nem tudják eladni.

No, miután fajtánként mindent elpakoltunk egy csomó megfelelő szatyorba, a szatyrok a szekérbe helyezve, Szilvi beragasztotta az újonnan szerzett pontokat a már félben lévő pontgyűjtőjébe. Mit ad isten, vazze, kigyűlt az is! Sőt, még egyetlenegy pont ki is maradt...


Úgyhogy mivel ő elhatározta, hogy ha Bencének valami csoda folytán, mások pont-segítségeivel kigyűlik a sorozat és betelik még gyűjtő, ő magának is szeretne egy zöldborsót! Egyébként én is szívesen elfogadnám, annyira cukorfalat az a borsó... másodiknak a gombát, harmadiknak a fügét szeretném, ha ÉN lennék gyerek.:)))
Nos, lényeg, hogy Szilvit visszaküldtem, hogy akkor vegye meg magának nyugodtan a borsóját, én addig elácsorgok a szekérrel. Így is lett. Mikor újra végigállta a sort a pénztárnál, Szilvi végig vigyorogta az egészet: neki is lett egy zöldborsója! A 2 hét múlva 34 éves csecsemő...:)) Mondta is, hogy most már nem kell Bencével egyezkednie, hogy ki aludjon a borsóval, meg hogy ne pont azt vigye már el, ha Cicáékhoz megy stb.




Úgyhogy a 36 fokban, tökig cipekedve mindketten hazakutyagoltunk -- ez kb. ugyanannyi, mint mikor a Tecsótól bandukolunk, csak ellenkező irány. A Penny után van az a Pikk-Pakk pontos OMV-kút egyébként.
Ez itt egy horgászbolt ajtaja előtt áll, már a Tócós téren...


*

Úgyhogy a péntekünk az ebből a szempontból, és az Éva megnyugtatása által is jól sikerült.
De mondjuk, abból az ügyből kifolyólag csak akkor fogok megnyugodni, ha már az újbóli kormányhivatali jelenés után a javított változatba már nem fognak belekötni, elfogadják, és húzhatok a jófrancba.

A két új figura -- az elmaradhatatlan Honestyvel.:))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése