2015. május 29., péntek

Tescózás és névnap I.

Ma kelés után egyenest a reggeli tennivalók után készülődéssel folytattam a dolgot, mert száraztáp már alig volt 1-2 evőkanálnyi, az is kitéve a macskáknak. Mindenképp menni kellett tápért. A szerintem legolcsóbb prémiumtápot szoktam venni, erre futja. De prémium!:) Premiere High5 2 kg-os baromfi száraztáp, 1800-ért.



Meg hát kb 10 tasak zselés Félixem volt még odahaza, az is csak 5 nap... nem várhatok tovább akciókra.
Régen az FN volt a legolcsóbb szinte mindenfajta macskakaja szempontjából, most már a Félix tasakosak alapból olcsóbbak a Tescóban, és a választék minimum ugyanannyi. Tehát nyilván oda is bementem, mert volt már olyan, hogy volt akció, csak nem tudtunk róla. Hát most nem volt, de így is a 4-es csomagolású tasakos 449-be került (míg a FN-ban 545). Tehát vettem 10 csomaggal. Blokkra ügyelve mentem a FN-ba, mert a száraztápunk meg csak ott kapható. Az is összejött, tehát tulajdonképpen készen lettem.
Szerencsére a busz oda is, vissza is szinte rögtön jött. Kihasználom már ezt a pár napot, ami még a bérletigazolvány érvényességéig hátravan.
Ugyanis nem érkezett még semmilyen határozat, végzés, semmi, ami már április közepén meg szokott jönni - miszerint lejár az fht.-m és menjek igazolni, vagy megszüntetik. Sehol semmi. Márpedig határozatig semmit nem lehet csinálni. Az ezzel járó nyugdíjas bérletet sem merem megvenni júniusra, mert 3600-at sem szeretnék kidobni, hogy aztán egy ellenőr kiszúrja a bérletigazolványon, hogy május 31-én lejár.
Igaz, hogy februárban arról érkezett végzés, hogy máshova tartoznak ezek az ügyek, mióta megszigorították ezt a támogatási rendszert, de semmi teendőm sincs, ez csak értesítés. Úgyhogy szeretettel várjuk az értesítést, vele a több oldallal érkező tennivalókat, s a kitöltendő űrlapot, melyhez mellékelni kell majd mindenféle kutyafülét... többek között a 30 nap alkalmi melóról szóló igazolást. De egyelőre sehol semmi.
Ja, az egész tescózás előtt bementem a postára és 20 percet várakoztam, míg be tudtam fizetni anyám csekkjeit és én két elsejei csekkemet... De még mindezek után alig múlt dél, hogy haza is érkeztem.

Hazaérve váltjuk egymást Szilvivel. Ugyanis nyilván Bencus otthon van, de nem hagyható egyedül. Szilvi meg még menni akart az óvodába, hogy a biztosítási ügyeket, ezt-azt lerendezze, megkapta a gyerek évi rajzdossziéját, hazahozta a még ottmaradt cuccait. Nem ment ezen a héten, a jövő héten pláne nincs értelme, mert az a sporthét. Lesz még egy hét -- addig még meglátjuk.
Szóval az ovi után ment a Lidlbe, a CBA-ba és a 100-asba -- mi hol az olcsóbb és jobb is egyúttal. Erre is mindig írok neki saját listát és pénzt mellékelek. Bencust ellátta mindennel, jó esetben aludni fog és semmi gondom nem lesz vele. Így is történt.
Miután elpakoltam, ettem, és már majd' 2 óra volt, hogy bekapcsoltam a gépet. Akkor láttam, hogy jééé, köszöntenek!:) Rádöbbentem, hogy ma van az egyes számú névnapom...
Jó volt egynek, nem ártott a lelkivilágomnak, na.
A névnap I.-emre kapott képeimet a megszokottakhoz híven most is felrakom -- köszönet érte mindenkinek, aki most is képes volt gondolni rám...:))


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése