2015. május 5., kedd

Molyneveink kihívása

Titokzatos molynevek
Parlandorka kihívásának címe, mely tényleg a legegyszerűbb, ám szimpatikus kihívás. A jelentkezésemkor 323-as résztvevői szám is ezt tanúsítja.


Ez a világ legegyszerűbb kihívása.
Csak arra volnék kíváncsi, hogy miért választottátok azt a nevet, amit Molyon viseltek? Mit mond el rólatok?
Hozzászólásban is, és csatolt karcban is elfogadom.
Ó, jaj… most mondják, hogy a plecsni olvasásfüggő. (Ami mondjuk, itt nem meglepő.)
Szóval akkor: tessen még csatolni hozzá egy olvasási linket, a legeslegeslegkedvencebb könyvedről, hadd lássam, milyen névvel mit olvastok!

UPDATE: 
Szerintem ez a Moly.hu egyik legegyszerűbb kihívása. Igazán nem kérek sokat, de kérlek, tiszteljetek meg azzal, hogy rányomtok a „részt veszek”-re. Nektek csak egy kattintás, nekem viszont hosszas keresgélés. 
Szóval innentől, aki hozzászól, de nem látom a nevét, azt úgy fogom venni, hogy csak közölni szeretett volna, és nem vágyik plecsnire. Köszönöm.

A többek között Molyon is használt Magdileona név használatának miértjét kellett elmagyarázni.
"Az én molynevem tulajdonképpen az irodalmi fórumokon évek óta viselt „írói álnevem”. Lényegében ez egy összetétel a becézett keresztnevemből, és a sok éve saját magam mint oroszlánimádó által választott Leona névből – mely nőstényoroszlánt jelent – áll, s ez a két név szépen egy névvé variálható. Jelzem, január 4-én van Leona-nap, melyet én magamban valamiképpen meg is ünneplek, mert ez a kedvenc, választott nevem. 
Idei olvasmányomban konkrétan nincs oroszlánról szóló, de mivel az oroszlán macskafajta, ezért hoztam egy nemrégi kedvencemet:"

Olyan kedvencet kerestem, amit mostanában olvastam, s ez most újra
A Dalai Láma macskája c. könyv lett.
Megkaptam a 215. plecsnit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése