2015. április 22., szerda

Egy kiállítás Tecsóval egybekötve

Vasárnap este koncert lett volna a Szent Annában. Gondolkoztam is sokat, hogyan legyen.
Mert pl. alhattam volna, ameddig akarok, és az esti 6-os misére megyek fel a Szent Annába, utána ugyanis 7-től kezdődik ugyanott egyből a koncert. Ez lett volna a legmegvalósíthatóbb és legésszerűbb.
De mégis felkeltem, és elmentem a "mi" misénkre. Amit többnyire végigállok egyébként. Hiszen már a múlt vasárnap sem itt voltam. Mire hazajövök, átöltözök, lepakolok, már főzés, ésatöbbi. Lényeg az, hogy most már nem biztos, hogy kedvem van naponta többször is indulásra készülni, öltözgetni és menni. Így aztán alig adtam esélyt annak, hogy estére mégegyszer puccba tudom vágni magam és valahogy eljutni a városba (mint szoktam említeni, hétvégére elvették tőlünk a városba menő járatot, és két darab, félóránként közlekedő járatot kell összehangolni valahogy, és 1 óra alatt talán megérkezni az egyébként 15-20 perc alatt fentlévő egyetlen busznyi útra). Ez, és még sok olyan dolog, ami még 5-10 éve könnyedén ment, most már nehezemre esik. Könnyebb lemondani, mert őszintén szólva sz@r gyengének érzem magam, és elég napi egyszeri kiruccanás is. Azért is szoktam több mindent összekötni, ha már egyszer elindulok...

Azért számon tartottam, hogy legalább a most aktuális szakrális kiállításra menjek el, erre még heteim is vannak. Most, szerdán attól tettem függővé, melyik busz jön. Ui. a kettő közül bármelyikkel két megálló a Tesco, ahonnan mai nap muszáj vagyok Felix tasakost beszerezni. De ha mégis a kettő közül a 45-ös jön (ami a városba megy seperc alatt), akkor nem szállok le, hanem felmegyek. A városközponti megállótól pár méter a DMK, ahol a kiállítás van.
Így is történt. Ha netán a 22-es jött volna, szerintem még nemigen láthattam volna a kiállítást, de így mégis.
Szakrális képzőművészeti alkotásokból Ars Sacra Debreceniensis címmel nyílt kiállítás a Belvárosi Galériában.
























Tudni lehet, hogy "a tárlatra 65-en adták be munkáikat, s csaknem kétszáz műből válogatta ki a zsűri a tartalmi és esztétikai szempontoknak leginkább megfelelő 92 alkotást, köztük a díjazásra érdemeseket. A zsűri a kiállítás tematikus jellegére való tekintettel meghívott Debrecenből elszármazott művészeket, nem hivatásos alkotókat, valamint speciális területen alkotó népi iparművészeket is, hogy kellőképpen reprezentálja a város sokszínű szakrális művészetét.


Kiállító alkotók: Aknay János, Almásy Aladár, Ásztai Csaba, Bíró Eszter, Buka László, Burai István, D. Király Sándor, Dr. Molnárné Ötvös Tünde, Durucskó Zsolt, E. Lakatos Aranka, Éles Bulcsú, Fátyol Zoltán, Gál András, Gonda Zoltán, Gyöngy Enikő, Győri László, H. Csongrádi Márta, Horváth Bíbor, Horváth István, Kassai Imre, Kányási Holb Margit, Kiss Árpádné, Kozmáné Bődi Ildikó, Kurucz Imre, Kustár Gábor, Láng Eszter, László Ákos, Lukács Gábor, Madarász Kathy Margit, Magyar Zita, Makoldi Sándor, Makoldi Sándor Gyula, Máthé András, Monostory Viktória, Nuridsány Éva, Oláh Tibor, Ötvös Nagy Ferenc, Palotai Erzsébet, Papp Károly, Papp Tamás János, Subicz István, Sulyok Géza, Süli István, Szabó Antónia, Szilágyi Imre, Tamus István, Tarnóczi József, Tarsoly Andorné, Tornay Krisztina, Toroczkay Ilona, Velényi Rudolf, Vincze László, Wrábel Erzsébet, Zimányi Alajos.
A kiállítás 2015. május 11-ig tekinthető meg hétköznapokon 10-18 óráig."


























***

A kiállítás után nagy szerencsém volt, mert röpke gyaloglás után átmenve az utca másik oldalára épp jött egy olyan busz, mely a Tecsó felé ment, úgyhogy eredeti célomat is le tudtam rendezni.
Elsősorban a Félix volt a fontos, mely most nem a leglájtosabban ugyan, de valamennyire akciós, így a 4-es tasakos csomagból képes voltam 12-t venni, hogy Honesty éhen ne haljék.
Aztán vettem még 1 kiló csirkelábat (nem, nem állatnak... :), egyelőre 3 adagban lefagyasztásra), egy adag kaját az étteremből elvitelre, melyből 3-szor laktam jól (gombás csirkemell rizzsel), valamint az ottani DM-ből egy régóta elfogyott szemhéjtust pótoltam, és szintén a leglájtosabb árú márkájú vitrinből egy barnás gyöngyházrúzst (mert már a körmömmel kaparok ki a kb. legalább 10 éves -- avonos Magdika által beszerzett -- 2-3 hasonló maradék rúzsaim legbelsejéből némi cuccost szükségképp, ha megyek valahova.
Némi sminkről akkor sem tudok lemondani, ha fht-s vagyok, sőt, itthon is mindig igénylek valamennyit. Nyilván nem rúzst, de krémet, púdert, testápolót, a dezodorok egyértelműk, de főleg szemcuccot. Ezek időtlen időkig eltartanak és nyilván költhetnék mindenre ötvenszeres árat is, de ezt akkor sem tettem, mikor fizetésem volt -- ugyanezen köznépi márkákat használtam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése