2015. február 19., csütörtök

Újabb labor Bencénél

Fél 10-ig kell megjelenni gyerekekkel laborvizsgálatra. Náluk nem kell időpontkérés sem, hála a jó istennek, hogy van valami jó is...
Bencust síró, nyöszörgő állapotban, több óra alatt készítette elő Szilvi kínkeservesen az indulásra. Az út (bár ez közelebb van, mint a háziorvos) sem volt egyszerű, Bencus végig kesergett, hogy "nem viszi a lába"! Ez azért egy gyerektől eléggé mérvadó. Maga találta ki e kifejezést, amit már nagyanyám is használt, mert őneki tényleg mindig fájt a lába, mióta az eszem tudtam, és testületileg tisztában voltunk vele, hogy nagyanyámat nem viszi a lába. Ebben egyébként minden benne van. Azóta már én is tudom, mit jelent. Most megtudtuk, hogy Bencus is.
Tény, hogy nagyon gyenge, jártányi ereje alig van.
A vérvizsgálatnál Bencusra büszkék szoktunk lenni, mert már háromévesen sem sírt, nagyon bátor és együttműködő volt mindig, a kórházi eljárásoknál is. Na, most nem. Sírt, kiabált, hogy hagyják már abba, haza akar menni, aludni akar...
Nagyon kétesélyes volt, hogy egyáltalán hazáig bír-e poroszkálni... borzasztó nehezen ment. Itthon le is feküdt egyből és bealudt.
Jellemző rá, hogy enni eszik, bár nem viszi túlzásba, inni is sok esetben még magától is kér. Láza hol van, hol nincs, de ha van, az nem túl magas. A köhögése még mindig megvan, ha elkezdi, nehezen hagyja abba, viszont közel sem megy egész nap folyamatosan a csaholás.
Én akkor is azt mondom már 2,5 hete, hogy NEM kapott a gyerek konkrét, normális gyógyszert; kizárólag tüneti dolgokra szedett ezt-azt. A kórházban sem. Ott kizárólag a kiszáradást kezelték, s az alapvető vírusos betegséget nagy ívben kikerülték. Miért kell azt elhanyagolni vajon? A kórházból hazaérve SEM kapott komoly gyógyszert, szedje csak a himi-humikat. Amit a háziorvos a kórházba kerülés napján kiírt, az sem lett kiváltva, mert a kórházban eleve nem engednek más gyógyszert szedni, utána meg a doktornő itthon nem mondta, hogy azt, amit előtte kiírt, azért nem ártana kiváltani. Én mondjuk, tutira forszíroztam volna, akár okoskodásnak tűnne, akár nem.
A vírus egy dolog. Oké, nincs rá gyógyszer. De_ a_ szövődmények_ miatt_ mindig volt előzetes, több évtizedes tapasztalataim szerint egy FŐ gyógyszer! Magamra is több orvos esetén, plusz két gyerekem jóóó sok betegségei esetén! Visszasírom Cs. doktor urat, minden keménysége ellenére. Nem hívtuk apróságok miatt, de magas láz esetén nem cibáltam a gyereket gyalog, majd 3 buszmegállós útra. (Csak a buszig messzebb volt, mint itt most az ún. távoli rendelő...) Jött, pár perc felderítési folyamat után igen sokszor gyorsan már bent is volt a betegben a Promptcillin, 5 perc múlva már ott sem volt -- igaz, a Promtcillin 6 adagos volta miatt ilyenkor 6 napig járt. De mindig meggyógyultak! Sőt, már egyetlen injekció után is szembetűnő változás volt rövid időn belül.
Most óóóóó, nem! Isten ments! Vitaminok, forró tea, kísz. Nem mondom, hogy némi meghűlésre ez nem príma gyógymód, csakhogy Bencusnál rég nem erről van szó!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése