2015. február 27., péntek

Rókás kihívás

Egy ravasz kihívás ;)-t
indított sassenach, melyen 40. résztvevő voltam, s aranyos kitűző járt érte.:)


Mivel egy ideje kabalaállatommá vált a róka, ezért úgy gondoltam, hogy „szervezek” neki egy kihívást.:)
Feladat: gyűjts 10 olyan idézetet, melyben szerepel róka! Tedd fel az olvasott könyvet a következő polcra és megjegyzésként csatold hozzá az idézetet: (polc linkje)
Ugyanabból a könyvből több idézet is jöhet.
Tudom, nem egyszerű a feladat…de hát ezért KIHÍVÁS.:)

Nemrég olvasott könyvből hoztam 11 idézetet, s magának a könyvnek a linkjeit, szöveges értékeléssel is. E könyv amúgy is különleges élmény volt számomra, örülök, hogy csatlakozhattam vele egy kihíváshoz, pláne a rókás plecsniért.:)
    Eowyn Ivey: A hóleány

"Egy vörösróka futott a kidőlt fák között. Hol eltűnt, hol újra felbukkant, egyre közelebb az erdőhöz, ahogy lompos farkát behúzva szaladt. Aztán megállt, és hátrafordította a fejét. Egy pillanatra találkozott a tekintetük, és az összeszűkülő arany szembogárban Jack a vidék vadságát látta. Mintha egyenesen a vadon szeme közé nézett volna."

"Róka keresztezte cikcakkban a gyermek útját, aztán elillant. Jack tovább követte a nyomot. Miért ólálkodik egy róka egy kislány körül a fák között?"

"Amikor kivergődött egy tisztásra és letörölte a havat az arcáról, egy vörösrókát fedezett fel azon a helyen, ahol a gyermek volt. Az orrát belenyomta a hóba, a hátát felpúposította, mint a tálból tejet lefetyelő macska. Aztán oldalra rántotta a fejét, és kitépett valamit a fogával. Mabel megbűvölten állt. Soha nem látott még ilyen közelről vadállatot. Néhány lépés, és megérinthette volna a sötét foltos, vörösbarna bundát.
Az állat ránézett, a feje még mindig lehajtva, hosszú, fekete bajuszszőrei kiálltak elhegyesedő orrából."

"Két fa között egy vörösróka, szűk résű, aranyló macskaszemmel."

"És éppilyen különös volt a róka is. Faina mellett ült, selymes, vörös farka a lába körül kunkorodott, a fülét előreszegezte. Volt valami ragadozó szemében és vékony, fekete szájában."

"Faina a róka felé nyújtotta kesztyűs kezét. Az állat gyorsan lelapult a gyerek lábához, aztán kilőtt a fák közé."

"A róka füle és orra olyan tiszta volt, akár a fekete selyem, de a hátán és az oldalán deres ezüst volt a bundája."

"Elég okosnak tűnik az a róka. Nem fog belesétálni Garrett csapdájába."

"A róka kirohant az erdőből, és meglapult az úton. Jack nem tudhatta biztosan – egyik vörösróka olyan, mint a másik. De az ismertetőjegyek hasonlóak, a fekete fül, a szinte vörösnarancs bunda, a fekete zoknis láb."

"Garrett várta, hogy a róka közelebb jöjjön. Amikor már tíz méter sem volt közöttük, előredőlt, a puskatushoz szorította az arcát, behunyta a bal szemét, és a róka gerincére állította az irányzékot." 

"A róka keresztülfuthatott egy szántón vagy útjába kerülhetett egy erdei ösvényen, és Garrett békén hagyta. De mindig ingerült lett. Semmi nem utalt arra, hogy ez a róka különb lenne bármelyik erdei vadnál."

Jött is a 206. plecsni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése