2015. február 16., hétfő

Hétfőn

Nem sok javulást mondhatunk magunkénak. Talán ma kevesebbet voltam lázas, s a torkom, hála a legerősebb Mebucainnak, nem fáj. Amúgy taknyolok, mint az állat, s az elesettség-gyengeség-fejfájás is baromira meghatározó. Nem szívesen mozdulok, ha nem muszáj.

Bence, nem elég, hogy csaknem 40 fokos láza volt késő este, ma reggeltől kétszer is hányt! Na, innen már jócskán megint elkezdtünk aggódni, bár korántsincs ugyanazon a ponton -- magánál van, érdeklődő, együttműködő, iszik (csak hát ha kihányja, akkor...?).
Szilvi mintha túljutott volna a csúcsponton, de az, hogy jól lenne, távoli ábránd még.
Ettől függetlenül ma a délutáni rendelésre elvitte Bencét a gyerekorvoshoz, aki rémült ijedséggel fogadta őket, s mikor meghallotta a tüneteket, arca "úristen, jézusmária-szentjózsef" kifejezéssel hanyatlott a kezébe... Kapott B6-ot, hányás elleni kúpot, valamint egy beutalót a gyermekklinikára, amit nem kell most abszolválni, de ha legközelebb valami súlyosabb vagy bármi ijesztő tünete jelentkezne, most már azzal kell mennie és egyenest. Itt őneki eddig ért el... megértem.

Emlékszem, hogy anno Dani asztmás-kómás intenzív osztályos kalandja (és utána még a 6 hasonló okok miatti kórház) mit váltott ki: évekig rémültséget a bölcsiben, az oviban -- akár két köhintés miatt képesek voltak a munkahelyemre telefonálni --, még az iskolában is könnyített tesis volt; a gyerekorvosnál is megkülönböztetett figyelemben részesültünk egészen 18 éves koráig.

Úgyhogy a gyerekorvos reakcióján nem csodálkozom. Szerintem örökre megjegyezte Bencust, mint mondta is, aznap ő volt a legsúlyosabb esete... de lehet, hogy azon a héten, hónapban is.
Szilvi ódzkodik a kúpbeadásból, az a baj, hogy így áll hozzá, s akkor a gyerek is. Felajánlottam, hogy amennyiben hajlandó az együttműködésre, ami azt jelenti, hogy pl. nem üvölt és rúgdos, akkor én beadom -- csak szóljon, ha kell. Az én kölkeimnél semmi probléma nem volt a kúpbeadásoknál, sőt. Zökkenőmentesebb volt, mint a gyógyszerbeadás.
A baj az, hogy itt megint a tünetek lesznek kezelve. Hogy MITŐL magas újra a láza és hány még mindig vagy újra, két heti betegség után, ez lenne itt a kérdés!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése