2015. január 21., szerda

Mammogás:)

2012 májusa elején voltam utoljára mammográfián. Tavaly már eszembe jutott, hogy akár onnan is jöhet lassan a "be- vagy meghívó"; aztán mégsem. Nem kapkodják el, ahhoz képest, hogy az elején feszt mennem kellett az első rtg után külön UH-ra, majd egy hónapra, három hónapra, hat hónapra (mindig kéredzkedve és ledolgozva, vagy eleve szabit véve ki és több ilyet elintézni), majd éves hívások volt sokáig.
Amiről szó van, az egy 10 mm-es, jól körülhatárolt echoszegény fibroadenoma, mely egyébként tapintás által nem észlelhető. Szerintem ha nincs egy koron túl a tüdőszűrőhöz hasonlóan mammográfiaszűrésre hívás, mai napig nem tudok róla.
Már beálltunk végre az éves szűrésre, mikor átköltöztettek a város másik részén megnyílt rendelőbe. Az ottani első vizsgálat után természetesen ott is visszahívtak UH-ra, hiába mutattam az előző leleteket; az itteni orvos is konkretizálni akarta. Ezt követőleg bevezették a 2 évenkénti szűrést.
Ehhez képest már lassan 3 éve lesz az utolsó szűrésnek, gondoltam, talán ezt is beszüntetik, merhogy drága, vagy hasonló; de úgy látszik, csak halogatás van.
Időpont reggel 8 és 9 között volt megadva, így ződhajnali kelés, 12-eshez kiporoszkálás, és már negyed 9-re le is jelentkeztem a recepción. Ehhez képest jó sokan rostokoltunk ott, és vagy egy óra múlva szólítottak.
Megvolt a röntgen -- úgy szoktam mondani családi körben, hogy mammogtam egyet:)) --, majd postán küldik az eredményt.
Remélem, nem találnak semmi változást.

Igen felületes az ismeretségem a környéken, de otthon előre felkészülve úgy gondoltam, hogy valahol, bárhol keresek egy fénymásolót, mert az alkalmi munkás igazolásaimat le akartam másoltatni néhány példányban. Mit ad a jóisten, ahogy a szűrőállomásokkal szemben bevetettem magam a panelek közé, vagy húsz méterre már ott is volt egy ilyen jellegű munkákat végző kis cég. Seperc alatt lemásoltattam a cuccaimat, e tennivaló kipipálva! Néha nekem is lehet szerencsém.:)
Ezután kerestem a buszmegállót, mert idefele ugye, busszal jöttem, de a visszafelé úton nem találtam a megállót. Illetve voltak megállók: a kettes villamoséi! Nagy a közlekedési változás, mióta utoljára itt volt dolgom; plusz hozzájön a tájékozódási szerencsétlenkedésem, úgyhogy nem egyszerű. Egy villamosmegállónyit gyalogoltam, de rájöttem, hogy ennyi erővel felmegyek a városba itt a sínek mellett... ráadásul ezen idő alatt konkrétan buszt sem láttam elmenni az úttesten; úgyhogy megadtam magam a villanyosnak, legalább letanyázhattam, és végigmentem egészen az állomásig.
Ott bementem a postára csekket befizetni, majd mivel még terveim voltak, vettem egy szendvicset egy állomási büfében. Ugyanis valahogy baromi éhes voltam a hajnali kelés miatt (holott ha mondjuk, 8-kor kelek, délután 2-3-kor vagyok csupán éhes). Egy vonatérkezési menetrendet őrült figyelemmel vizslatva meglehetősen észrevétlenül el is tüntettem a kosztot, majd újra villamos, és mentem két megállót. Távolról ugyanis láttam egy plakátot egy kiállításról, na, mondok, azt én most ezek után meg szeretném nézni. El is mentem a helyszínre, és hát igen, kiállítás; pont_ ma_ délutáni_ megnyitóval! Egyszóval nem ma délelőtt fogom én ezt megnézni. De ami késik, nem (siet) múlik.:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése