2014. szeptember 28., vasárnap

Vasárnap

Vasárnap ifjúsági zenés mise volt, kedvencem. Ezenfelül a Szentírás vasárnapja is, mely ünnepet minden szeptember utolsó vasárnapján ünneplünk. A Biblia védőszentje Szent Jeromos, s az ő neve napjához, szeptember 30-hoz esik közel e vasárnap, melyen a katolikus egyház különös figyelmet szentel a Szentírásnak. (H. Lajos fotója e jeles napon.)


* * *

Ezután hazaérve Szilvivel volt megbeszélve egy lidles körút a kongó hűtőt picit dekoratívabbá tenni, valamint néhány közelgő, aktuális ajándéknak szánt cuccot beszerezni. Szilvi ittléte óta ugyanis nem feleslegesek a különböző bevásárlóközpontok reklámújságai, ő előszeretettel vizsgálja át mindet, minden alkalommal; nyilván elsősorban azokat, melyek netán számunkra, jármű nélküliek részére is elérhetőek. Néha meglepően jó árban sikerül így fontos dolgokat beszereznünk, és el is megyünk érte sokkal messzebbre, mint a legközelebbi bolt, ha a távolabbiban jelentősen olcsóbb valami. Na mondjuk, ruhanemű amúgy sem igazán kapható a közvetlen környékünk boltjaiban...
Így kaptam már én is 1-2 dolgot ajándékképpen ünnepeimre, holott én szinte mindenről lemondtam már pár év óta, hiszen egyszerűen a legalapvetőbb dolgokig sem okvetlen ér az a bizonyos takaró. De így lett ezen a nyáron két farmerem, rövidujjú mellényem és egy blúzom is. És így pl. Dani is felmentődik valami személyes ünnepfélém vásárlási ceremóniája alól, már ami a fizikai utánjárásokat illeti -- mert pl. tavaly szülinapomra a macskakaparófát ugyan neki kellett megvennie és hazahoznia, míg egy farmert úgysem tud helyettem megvenni.


A Lidl felé útba esik ez a bokor, melyet mindig látok anyámhoz menet is, de még virágozni sosem láttam. Tegnapelőtt este láttam meg így, amikor már tényleg sötét volt a fotózáshoz, csodálkozva vakláltam körbe, milyen különleges ezzel a sok virággal -- nem igazán láttam még ilyet --, most mindenesetre lefotózhattam. Bár épp ráesett a ház árnyéka, gondolom, napfényben még sokkal mutatósabb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése