2014. március 24., hétfő

Hatéves lett! :)

Bencusom 6 éves lett.:)
Isten éltesse, nagyon boldog szülinapot!


Hétköznapra, hétfőre esett e jeles nap, mikor is az ünnepelt a nap java részét az oviban töltötte. De legalább volt idő némi kis ünnepi előkészületekre, melyet, valljuk be, hatékonyabban megcsinál az ember "csecsemő" nélkül.:))
Bencust már előző napokon, apás hétvégén is ünnepelték, ott is volt tortája és ajándékok garmadájával tért haza (pl. a most menő, divatos mérges plüssmadarak -- merhogy míregdrága!:) -- széria néhány darabja).


A tetthely feldíszítése nem volt szokványos. Mivel Bence 6 éves, ezért 6 darab vidám szmájli-léggömb igyekezett fokozni a hangulatot, csak ki kellett találni, hogy hogyan állnak meg a lábukon. Volt egy pár szelet több napos kenyér, és konnektorvédő műanyag bizgentyű töltött be kontaktszerepet a lufi és a tartóként szolgáló kenyerek között. Házilagos megoldás, kizárólag bensőségesen sajátságos alkalomra. Sosem találtam volna ki! :))))
De felhasználtuk az Ildikótól kapott hajtogatott papírvirágokat is, sőt a vázába is került vidám lufi.


A kis 10 szeletes Sacher-tortát természetesen Ben10 és társulata díszítette, az egészet Szilvi a szokott, jól bevált netes helyről, kiszállítással rendelte. Még alig ért vissza az oviból és a bolti vásárlásból, mikor már itt is volt a torta.
Az ünnep nálunk most már tényleg nagyon szűkkörű, családi és bensőséges, így csak Dani jön -- már nincs keresztanyám és anyukám sem járkál (neki másnap Dani vitt kóstolót szendvicsből és tortából is).
Mindenesetre ipari mennyiségű szendvicset csináltunk, melyre most a társaság különösen fente a fogát; Bence hármat is legyűrt, ami nagy szó!, pláne így ovis uzsonnázás után; Dániel is igencsak éhgyomorra jött...:)

Bencust felköszöntöttük szépen becsomagolt ajándékokkal, mert a bontogatás nagyon fontos mo(nu)mentum! Nekünk nem telik drága ajándékokra, inkább apróságokat veszünk és azokból többet; valamint hasznos dolgokat, amikre nagy szükség van.


Szóval jól éreztük magunkat, Bencus is, és az volt a lényeg.
A tortázás természetesen mindig fénypont, a tűzijáték méltóképpen megkoronázza az egészet, és hát több forrásból ment a hiperaktív fotózás, anélkül mi tapodtat se mozdulnánk még kevésbé jeles események során sem.:)

4 megjegyzés:

  1. Boldog születésnapot az ünnepeltnek! Látszik a képeken mennyire szeretitek egymást!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen!:)
      Igen, vidám este volt, úgy nézett ki mindenki, hogy alig különböztünk a lufiktól... :DD

      Törlés
  2. Boldog szülinapot Bencusnak! Hihetetlen, hogy mindjárt iskolába megy!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi.:)
      Nem megy még, hálisten. Pont nemrég dőlt el, az összes részről messzemenő egyezéssel, hogy szeptembertől bőven ráfér még egy év óvoda...

      Törlés