2013. július 3., szerda

Horoszkóp a fákhoz


Az előző témához valamennyire kapcsolódik, hiszen egy általam eddig nem hallott kelta fahoroszkópról van szó. Mindig is hangsúlyozom, mennyire szeretem a fákat, sok fotón vagyok fával "karöltve", és csak csupán fákat is fotózom minden évszakban. Verseim szólnak róluk, fotós topikom címe is fákkal kezdődik. Így aztán természetes, hogy érdekelt ez a fahoroszkóp.
Ami rám vonatkozik, az a

Szomorúfűz (március 1-10., szeptember 3-12.)

Bájos, szép ember, aki a külsejével mindig nagy sikereket arat. Rendkívül érzékeny, empatikus lény, aki egy kicsit zárkózott is, ezért sosem tudhatja senki pontosan, hogy mit gondol róla. Ez nem is csoda, hiszen kettős személyiség: a távolba révedező szemű álmodozó, akin eluralkodik a melankólia, és a folyton pörgő, soha meg nem álló, nyughatatlan búgócsiga. Nem csípi a változásokat, először minden új dolgot elutasít, amit nem ismer.
Házias típus, akinek az egyik nagy célja az életben, hogy egy csendes családi fészket rakjon. Mivel rengeteget álmodozik és a fellegekben jár, gyakran panaszkodik arról, hogy senki nem érti meg. A munkában nagyon becsületes és szorgalmas, még a legnagyobb nehézségektől sem rémül meg. Egyetlen szeszélye az, hogy gyakoriak a hangulatváltozásai. Elismert művész lehet belőle.
Imádja a természetet, a város zaját gyűlöli, és mániákusan tartja a rendet. Komoly megérzései vannak, melyeket követve nagy sikereket érhet el. Képes ráhangolódni más emberek érzelmeire, nem ritkán okoz emiatt meglepetést. Sajnos sokszor előfordul, hogy pont emiatt a nagy fokú segítőkészség miatt kihasználják.
A szerelemben is nagyon szeszélyes: egyik pillanatban megsértődik, a másikban pedig már ki is békül. Nagyon fontos számára a társa állandó jelenléte. Legjobban a csalódástól tart, emiatt megfigyelés alatt tartja a párját, s a legapróbb félreérthető jelre ugrik. Folyamatosan bizonyítani kell neki azt, hogy szeretik, s féltékenységével szinte megfojtja szerelmét.


Alapjában véve nincsenek különösebb kisiklások, sőt, néhány dolog meglepően eltaláltatott...
Ami nem stimmel, az egyedül a szerelmi élet, de ezt nálam nem igazán tudják eltalálni szerintem semmilyen horoszkópban.:)
Mer'hogy nem vagyok sem szeszélyes, sem féltékeny, sem megfigyelő, azonnal ugró típus. Inkább alkalmazkodó, konfliktusokat nagyon is kerülő és nyugalmat, biztonságot igénylő. Szerintem, ha mégis féltékeny lennék, soha nem tudnának róla -- fentebb is jelezve van a zárkózottság --, mert számomra megalázó lenne ennek kimutatása.
És hogy nagyon fontos lenne-e számomra társam állandó jelenléte -- bizonyítottan nem áll. Hiszen lassan 7 éve állok stabil párkapcsolatban olyaténképpen, hogy "csupán" 230 km van köztünk... és igen jól megvagyunk.:)
Nyilván nem tagadhatom, hogy sűrűbb találkozást is el bírnék viselni, de mivel nem adatik-adathatik meg, ezért így is hálás vagyok a Sorsnak, amennyi igen.

* * *

Bemásolom a kelta fahoroszkópot, hátha valamelyik olvasóm szeretné olvasni a magáét.



Kelta fahoroszkóp


Az alábbi kalendárium évszázadokkal ezelőtt, időszámításunk előtt született. A fa-jegyeken alapul, melyeket kelta papok állítottak össze. A 23 fából álló horoszkóp átfogóan jellemez, a születési napból és hónapból kiderül, hogy melyik a te fa-jegyed. Keresd meg a sajátodat, és már olvashatod is a személyiségedre és szerelmi életedre vonatkozó leírást!


Almafa (december 23.--január 1., június 25.--július 4.)


Bájos, tündöklő belső kisugárzással, személyes vonzerejét megőrzi egészen idős koráig. Legtöbbször a törékenynek tűnik, ám végtelenül kiegyensúlyozott. Soha nem unatkozik, mert mindig újabb és újabb felfedezni való dolgokat keres az életben. Sokszor éri csalódás, mert túl naiv, mindenkiben csak a jót látja meg, a rosszat nem akarja észrevenni. Rendkívül jószívű, bármije is van, azt megosztja másokkal.
Jól tudja kezelni a pénzt, de csak a harmincas évei után mutatkozik meg. Fiatal korban nem fektet túl nagy hangsúlyt a karrierre, ám később beleveti magát a munkába és az egyik legjobb a hivatásában.
Hatalmas igénye van a szeretetre és a törődésre. Szereti, ha mindig van mellette valaki, akire vigyázhat, akiről gondoskodhat, de receptorai azonnal jeleznek, ha az illető kezd eltávolodni tőle. Roppant házias, és imádja a természetet, pont emiatt vágyik nyugalmas, vidéki életre, távol a zajos nagyvárosoktól. Otthonát állandóan csinosítgatja, folyamatosan a harmóniára törekszik. A tanulás sem áll távol tőle, főként az elméleti tudása jeles, a gyakorlat már távolabb áll tőle. Szeret társaságban lenni, s megbecsüli az élet apróbb örömeit is. Mindig odafigyel, kedvesen szól másokhoz, s amit mond, azt valóban úgy is gondolja.
A szerelemben nagyon érzéki, szinte megbabonázza a kiszemeltjét. Roppant érzéki, ugyanakkor vad és erotikus. A vigasztalást mesterfokon űzi, s ő tudja a legjobban, hogy a szerelem bármilyen bajra gyógyír. Sokat flörtöl, ez szinte a lételeme, de ha egyszer leragad valaki mellett, azt komolyan gondolja, számára hűtlenkedésnek helye nincs.


Fenyőfa (január 2--11., július 5--14.)

Megjelenése nagyon méltóságteljes, mindig rendkívül visszafogott és természetesen kulturált. Emiatt néha túl ridegnek és fanyarnak tűnik, akitől nem állnak messze a szertartásosság elemei. Fejlett ízléssel van megáldva, de sokszor szeszélyes, rejtélyes módon a viselkedése mégis mindig ugyanolyan. Unalmasnak tűnik, valójában csupán bezárkózik, elrejti az érzelmeit, úgy gondolja, hogy belső világa nem tartozik senki másra: amit megtapasztal, az az ő személyes titka marad. Eltart egy darabig, amíg feloldódik valaki előtt, de érdemes rá várni: rendkívül mókás, vicces és elbűvölő is tud lenni.
Mindig védekező pozícióban van. Legszívesebben független, nem szeret ígérgetni. Pontosan tisztában van az értékeivel, az adottságaival, az általa kitűzött célt sosem veszti el szem elől. Mivel szorgalmas, kitartó és intelligens, nagy sikereket érhet el a hivatásában. Mélységesen átérez mindent, még ha ez nem is látszik rajta. Ő kiismerhetetlen, mégis sokat tud mindenki másról. Megérzései sosem vezetik félre. Szereti ízekre szedni a dolgokat, folyton elemez, értékel.
A szerelemben ösztönösen cselekszik. Rendkívül izgalmas társ lehet, aki folyton kirukkol valamilyen meglepetéssel. Meghódítani nagyon nehéz, de választása örök érvényű. Megbízható partner -- mindig.


Szilfa (január 12--24., július 15--25.)

Mindig ő a csapat szószólója. Ebből következik az is, hogy irányíthatatlan: egyszerűen nem hajlandó másnak engedelmeskedni. Nem csoda, hogy már fiatalon arra törekszik, hogy minél magasabb rangra törjön az életében. Nagyon felelősségteljes, roppant erős akaratú, bármit véghez visz, amit a fejébe vesz. Ugyanígy kiáll a véleménye mellett is, kizárt, hogy bármi is eltántorítsa az eredeti elhatározásától.
Óvatosan bánik a pénzzel, de nem csak az alapvető dolgokra költ. Igényli, hogy szép, harmonikus otthonban éljen, s külső megjelenésére is nagyon ügyel.
Szereti a természetet, akár órákon át is bolyong magában egy erdőben vagy tóparton. Nagyvonalú, bár néha szörnyen makacs és önfejű. Ritka jó humora van, kifinomult intelligenciája és roppant gyorsan fogja fel a dolgokat -- ezáltal bármit könnyen áttekint és praktikussá tesz.
Mindig kimondja, amit gondol, és ki nem állhatja a hazugságot. Néha túlságosan is őszinte, nem figyel oda, ha valakit ezzel megbánt. Ezt ő azonban nem így fogja fel, véleménye szerint a kegyes hazugság sem elfogadott. Minden vágya, hogy erkölcsösségét elismerjék.
A szerelemben megbízható, nagyon őszinte partner. Elvárja a feltétlen hűséget, de ez saját magára is vonatkozik. Szerelmét elhalmozza minden földi jóval. Szereti a szépet, ezért olyan társat keres, akivel meg tud jelenni. Fontos számára a család.


Ciprusfa (január 25.--február 3., július 26.--augusztus 4.)

Első ránézésre erős, zömök. Aki jobban megismeri rájön, hogy belül is nagyon szívós. Bár rendkívül simulékony, nincs számára leküzdhetetlen akadály. Folyton bizonyítani akar, sokszor még saját magával is harcba száll, csak hogy lássa, mire képes. Ennek ellenére nem a hivatás az első az életében, hanem a szerelem és mindaz, amiért szenvedélyesen rajong. Legfőbb problémája, hogy hangulatember, de szerencsére általában vidám, derűs életszemlélettel. Általában lehet adni a szavára, de csak akkor, ha az önös érdekeit nem veszélyeztetnék a tettei. Nagy igénye van a szabadságra és a függetlenségre is.
Fontosak számára a külsőségek. Újabb és újabb kapcsolatokra, ismeretségekre számít. Szereti a természetet, gyakran elvonul a világ zajától, a legjobb gondolatai magányban születnek. Barátai zömmel olyanok, akik képesek elfogadni különcségét.
Szerelmi élete igen viharos. Gyakran túl mohó, emellett fantáziadús, lelkes, találékony partner. Fiatal korában habzsolja az életet, tapasztalatot gyűjt, emiatt tartósan nem is hű. Később azonban gyökeresen megváltozik, inkább a harmóniát keresi egy kapcsolatban, kiegyensúlyozottá válik. Fontos, hogy a társával azonos legyen az érdeklődési köre, és kettesben is ragyogóan érezzék magukat. Partnere ne akarja kisajátítani, mert a gyorsan elmenekül.


Jegenyefa (február 4--8., május 1--14., augusztus 5--13.)

Nagyon erősnek, masszívnak és kitartónak tűnik első látásra, de később kiderül, hogy mindez csupán látszat. Igazából mimózalelkű, aki folyton elismerés után vágyakozik, keresi az oltalmat és a harmóniát maga körül. Fiatal korában ezek a gátlások komoly korlátokat állítanak fel benne, ezért félénk, de később felbátorodik és magabiztosabbá válik. Bármilyen jó körülmények közé is kerül, mindig azt gondolja, hogy neki milyen nehéz az élete. Jó közérzetéhez szüksége van arra, hogy sok kedves ember és otthonos dolgok vegyék körül.
Rendkívül ért a formákhoz és nagyon jó az érzéke a színekhez. A művészet bármely ágában megtalálhatja magát, de legjobban a zene iránt érdeklődik. Egyik legnagyobb álma egy összetartó, szerető család. Barátként és kollégaként is roppant megbízható, lelkiismeretesen végzi a dolgát. Mindemellett másokkal szemben egy kicsit bizalmatlan és tartózkodó. Először mindig a rosszat veszi észre, túlontúl pesszimista. Egy kicsit tart a jövőtől. Sokszor választja a magányt a társaság helyett, mert amit gondol, azt nem akarja mások orrára kötni. Minden nehéz helyzetet messziről elkerül, versenyezni ki nem állhat. Nagyon jóindulatú, megérzései kitűnően működnek.
A szerelemben fél elkötelezni magát, ő ugyanis komolyan gondolja a holtomiglan-holtodiglant. Legtöbbször mártírszerepben tündököl. Az elvárásai rendkívül magasak, nem csoda, hogy szinte senki nem felel meg az igényeinek. Emiatt gyakran szomorú. Sokáig válogat a partnerek közt, mire élete második részében megtalálja az Igazit, akit végre a hivatása elé helyez.


Cédrusfa (február 9--18., augusztus 14--23.)

Bármilyen helyzetben találja is magát, ő mindig kitűnően alkalmazkodik. Nagyon magabiztos, öntudatos, gyakran akar a befolyása alá vonni másokat. Néha már-már arrogánsan küzd, hogy elérje céljait. Kerüli a kitaposott ösvényeket, a saját -- olykor rögös -- útján jár. A legfontosabb számára a szabadság, és az, hogy ne függjön senkitől és semmitől. Ha megtalálta álmai hivatását, szorgalmasan és felelősségteljesen teszi a dolgát, de csak akkor, ha mindezt örömmel teszi. Ki nem állhatja a rutint, inkább a művészi, nagy alkotó, kreatív munkák állnak hozzá közel.
Pontosan tudja, hogy mi áll jól neki és mi nem, sosem ápolatlan. Rendkívül hiú, ez a leggyengébb pontja, ezáltal könnyen befolyásolható.
Életében az ésszerűség áll a középpontban, eleget tesz a családi kötelezettségeknek. A körülötte lévők energiáiból, optimizmusából is sokat merít, ezért nagyon fontos számára a pozitív környezet. Mindig jó a kedve, merész, nem ismeri azt a választ, hogy: nem tudom, és azt a szót sem, hogy: lehetetlen. Ebből fakad, hogy sokkal hamarabb cselekszik, mint gondolkodik. Szeret mindennek a középpontja lenni.
A szerelemben nagyon szenvedélyes, csodálatos szerető. Könnyen el lehet csábítani, ám akit igazán megszeret, ahhoz ragaszkodik, hűséges lesz hozzá. Fiatalon sokat kalandozik, főként amiatt, mert sosem elégedett, állandóan válogat. Az Igazira vár, mégsem éli meg túl mélyen a szerelmet. Partnerének tilos féltékenykednie, mert egyszerűen megfojtja.


Erdei fenyő (február 19--29., augusztus 24.--szeptember 2.)

Olyan, mintha két személyiség lakozna egy emberben. Egyfelől igen egyszerű lélek, aki bármivel beéri, nincsenek nagy igényei. Másfelől viszont hajszolja az élvezeteket, luxus és kényelem után vágyakozik. Egész életén át ugyanaz a hivatása, ami mellett ő egyszer elkötelezte magát, azt végigviszi. Nagyon jó a szervezőkészsége, bátran hajt végre olyan dolgokat, amelyekhez másnak nem lenne bátorsága. Sosem elfogult, bármilyen helyzetben kitűnően feltalálja magát.
Az alaptermészete zárkózott, visszahúzódó, nehezen enged fel mások előtt, sok időnek kell eltelnie ahhoz, hogy kitárja a lelkét, és hangosan kimondja a gondolatait. Sajnos, sokszor kerget hiú ábrándokat, emiatt lépteit gyakran kíséri csalódás. Áldott jó barát és csodálatos társ. Akit megszeret, azzal törődő, figyelmes, kedves, de mivel túlzottan kritikus és mániákusan ügyel a rendre, kevés ember tart ki mellette sokáig.
Jól tud összpontosítani, elméjét és csodálatos vonzerejét is beveti, ha arra van szükség. A harmóniát keresi, kifejezetten bosszantja a káosz és az ostobaság.
A szerelemben nagyon hamar lángra lobban, a szenvedélye azonban legtöbbször szalmalángnak bizonyul. Aki mellett megállapodik, ahhoz hűséges -- legalábbis gondolatban, néha-néha utat enged a kalandozásainak. Ha a párja nem mutat ki féltékenységet, hamar visszatér hozzá. A kapcsolatok elején szereti, ha őt irányítják, de mihelyt nyeregben érzi magát, azonnal átveszi a hatalmat.


Szomorúfűz (március 1--10., szeptember 3--12.)

Bájos, szép ember, aki a külsejével mindig nagy sikereket arat. Rendkívül érzékeny, empatikus lény, aki egy kicsit zárkózott is, ezért sosem tudhatja senki pontosan, hogy mit gondol róla. Ez nem is csoda, hiszen kettős személyiség: a távolba révedező szemű álmodozó, akin eluralkodik a melankólia, és a folyton pörgő, soha meg nem álló, nyughatatlan búgócsiga. Nem csípi a változásokat, először minden új dolgot elutasít, amit nem ismer.
Házias típus, akinek az egyik nagy célja az életben, hogy egy csendes családi fészket rakjon. Mivel rengeteget álmodozik és a fellegekben jár, gyakran panaszkodik arról, hogy senki nem érti meg. A munkában nagyon becsületes és szorgalmas, még a legnagyobb nehézségektől sem rémül meg. Egyetlen szeszélye az, hogy gyakoriak a hangulatváltozásai. Elismert művész lehet belőle.
Imádja a természetet, a város zaját gyűlöli, és mániákusan tartja a rendet. Komoly megérzései vannak, melyeket követve nagy sikereket érhet el. Képes ráhangolódni más emberek érzelmeire, nem ritkán okoz emiatt meglepetést. Sajnos, sokszor előfordul, hogy pont emiatt a nagy fokú segítőkészség miatt kihasználják.
A szerelemben is nagyon szeszélyes: egyik pillanatban megsértődik, a másikban pedig már ki is békül. Nagyon fontos számára a társa állandó jelenléte. Legjobban a csalódástól tart, emiatt megfigyelés alatt tartja a párját, s a legapróbb félreérthető jelre ugrik. Folyamatosan bizonyítani kell neki azt, hogy szeretik, s féltékenységével szinte megfojtja szerelmét.


Hársfa (március 11--20., szeptember 13--22.)

Kényelmes, imádja a semmittevést. Épp emiatt sokszor tűnik lustának, akár tohonyának is. Ennek ellenére nagyon sokan szeretik, mert bármikor hajlandó feláldozni magát egy hozzá közel álló személy boldogulása érdekében. Ki nem állhatja a feszültséget, egyenesen megrémíti. Szívesebben ücsörög egy sarokban, és várja, hogy a sült galamb a szájába repüljön. Két dologra vágyik: biztonságra és jó anyagi körülményekre. Fontos számára, hogy mit gondolnak, éreznek mások, nagyon jó vigasztaló, védelmező. Ideális hivatása az ápoló, de sokan dolgoznak más szociális területen. Akit megszeret, annak örökké a szívében a helye -- ez egyaránt igaz rá a szerelemben és a barátságban is.
Bizonytalan, könnyen megingatható természet, két ellentétes énje váltakozik: rettentő bátor vagy nagyon gyáva; könnyelmű a pénzzel vagy fogához veri a garast. Ez a kettősség azért is lehetséges, mert nem tudja pontosan, hogy ki is ő, ezért inkább ő alkalmazkodik, felelősséget sem vállal semmiért. Bármilyen kellemetlen szituáció lép fel, ő azonnal menekül.
A szerelemben rendkívül odaadó, ha a megfelelő társra lel, aki mellett nyugodt élete lehet, hűséges marad. Túlságosan féltékeny, ezért sosem lehet igazán boldog. Könnyen megsebezhető és nagyon szenvedélyes. Sosem szakít, inkább megvárja, míg az ő szűrét rakja ki, így megóvja magát a kellemetlen feszültségtől.


Tölgyfa (március 21.)

A fák között ő a király. Rendkívül szívós, tombol benne az életenergia, s nagyon bátor. Roppant büszke, de nem vakmerő, nem megy fejjel a falnak. Lételeme a változás, imádja, ha állandóan történik körülötte valami. Tipikus vezető, mindenkit alacsonyabb rendűnek tart önmagánál. Harcias, sosem finomkodik, sokszor könyörtelen. Ha a padlóra kerül valamiért, pillanatok alatt talpra áll.
Nem csapatjátékos, mindent egyedül akar elvégezni, még akkor sem kér mások segítségéből, ha vészhelyzet van. Szereti a gyakorlati dolgokat, nagyon határozottan járja a saját útját. Egyáltalán nem alkalmazkodó, nem érdeklik mások érzelmei. Valóra akarja váltani a terveit, a többi nem fontos számára -- az sem, hogy hogyan.
A szerelemben igen szenvedélyes, természetesen ezen a téren is uralkodásra vágyik. Ő függetlennek szereti érezni magát, de a partnerével szereti elhitetni, hogy nélküle semmire sem menne egyedül. Amíg meg nem találja az Igazit, sokat próbálkozik, de mihelyt megállapodik, vadászösztöne is lecsillapodik.


Mogyorófa (március 22--31., szeptember 24.--október 3.)

Imád tetszelegni, s nagyon szeretne mindenkinek megfelelni, pedig egyáltalán nem olyan személy, akire azonnal minden tekintet rászegeződik, amint belép egy terembe. Az első beszélgetés a meghatározó vele: kellemes bája és pozitív kisugárzása azonnal feltűnik a vele csevegőnek. Legjobban közösségben érzi magát, nagyon segítőkész, ha valakinek gondja-baja van, az ő megértésére bizton számíthat. Ezért is találja meg kitűnően a helyét, ha a hivatását szociális területen végzi.
Rendkívül intelligens, ítélőképessége kitűnő. Könnyen köt barátságokat, mindig vidám, a hozzáállása pozitív. Nehezen lehet lelombozni.
Élete első szakaszában keményen küzd azért, hogy elismerjék. A második szakaszban inkább az anyagiak játszanak főbb szerepet. Harcossá válik és titokzatos lesz. Gondolatait megtartja magának. Ha valaki megsérti az önérzetét, jobb, ha azonnal menekülőre fogja! Hihetetlenül éles eszű, még szorult helyzetben is fantasztikus ötletei vannak.
A szerelemben a végletek embere: olyan, mint egy jégverem, máskor pedig kitörni készülő vulkán, elemi erővel hat a kiszemeltjeire. Hangulatát általában a partnerére is átragasztja, ami nem csoda, hiszen imád irányítani. Nem túl hűséges típus, de mindig szenvedélyes. A társának nem kell féltékenykednie, mert tisztességes és rendkívül toleráns. Ha változatos életformát élhet, nem lesz csélcsap.


Berkenyefa (április 1--10., október 4--13.)

Nem szeret sokat beszélni a dolgokról, ő inkább cselekszik. Sokszor mutatja magát elesettnek és törékenynek, de valójában rendkívül szívós, különleges kitartással viseli el az élet igazságtalanságait. Képtelen csapatban gondolkodni, az övé inkább a vezetői szerep, amihez nagyon is ért: pillanatok alatt levesz bárkit a lábáról. Állandóan meglepetéseken töri a fejét, élénk, nyughatatlan, mindenre nyitott. Nagyon jó befogadó, de ő maga is keresi az újítási lehetőségeket. Független, és kifejezetten igényli a változást. Kutatásokat végez újabb küldetések után, mégis jó alkalmazkodó képességű. Rögtön reagál, nincs szüksége sok gondolkodási időre, ez csak összezavarná.
Rendkívül érzékeny, ez köszönhető a művészi adottságainak is. Meg lehet bízni benne, nagy hibája, hogy sokszor a saját érdekei elé helyezi mások kéréseit. Épp emiatt kissé nehézkesen éri el a kitűzött céljait.
A szerelemben talán túl érzelmes. Szenvedélye, hevessége néha önmaga ellenségévé teszi. Nem találja a beteljesülést, mert mindig arra gondol, hogy hány olyan ember van, aki újat tudna mutatni neki. Ha féltékeny partnert választ, eleve halálra van ítélve a kapcsolat. Ha nem találja meg az Igazit, könnyen lehet, hogy két társban leli meg, amit keresett. Ha egyszer szakít, az örök érvényű.


Juharfa (április 11--20., október 14--23.)

Olyan ember, aki mindig kitűnik a többiek közül. Személyisége nem mindennapi. Roppant eredeti, fantáziája szárnyal. Néha visszahúzódik ugyan a csigaházába, már-már személyes, de alapesetben tele van ambícióval, rendkívül büszke és nagyon önérzetes. Belül komoly harcokat vív önmagával, ezért örül, ha valaki hízeleg neki. Vigyázni kell vele, nem szabad nála túlfeszíteni a húrt.
Könnyedén tanul, ennek köszönhetően kivételesen intelligens. Gondolatai egyéniek, mindig a szeme előtt lebeg az áhított cél, ezért különösen kitartó. Mindig befejezi, amit elkezdett. Általában még a hétvégéi sem szabadok, mert ő akkor is dolgozik, ha lehet.
Nagyon erős és szívós, sokszor gunyoros, morcos és cinikus egyben. Ez azonban álca, a belső bizonytalanságait kívánja így elrejteni. Legjobban a csalódástól retteg.
Mindig aktív, sosem unatkozik. Logikusan gondolkodik, az esze úgy vág, mint a borotva. Jó kapcsolatteremtő, kitűnően tud közvetíteni ember és ember között. Szeret szervezkedni, még a saját magát is időkorlátok közé szorítja, az élete percre pontosan be van táblázva. Nagyon jó menedzser válna belőle.
A szerelemben nagyon visszafogott. Nehéz meghódítani, mert zárkózott, nem tárja fel a lelkét akárkinek. Hűséges, bár szerelmi élete igen bonyolult. Későn házasodik, mert a családot hátráltató tényezőnek tekinti, úgy gondolja, hogy csak akadályozná a karrierépítésben. A partnere sosem fog unatkozni a társaságában.


Diófa (április 21--30., október 24.--november 11.)

Egoizmusa nem ismer határokat, sokszor mondják róla, hogy agresszív. Nem lehet neki ellent mondani, már egészen fiatal korától kezdve a saját feje után megy, egyszerűen irányíthatatlanná válik. Szellemileg a csúcson van, sokoldalú és rendkívül intelligens. Olyan stratégiákat képes kidolgozni, amellyel lehengerli a környezetében lévőket. Becsvágya azonban hatalmas, s emiatt általában rugalmatlan. Mindenre spontán reagál, a maga által kreált szabályok szerint él. Olyan személyiség, aki mindenkit megérint: vagy roppant ellenszenvesnek vagy lenyűgözőnek tartják.
Rendkívül szorgalmas, nagyon igyekszik. Legbelül vágyakozik egy kis változásra, új élményekre, de túl mozdíthatatlan. Kifejezetten tetszik neki, ha csodálják, szüksége is van az elismerésre. Nagy álmodozó, az élet realitása nem neki való. Pozitív erényeit, tulajdonságait, jellemvonásait felnagyítja, ha nem elég tökéletes számára a valóság. Szeret filozofálgatni, az elméletek lenyűgözik.
A szerelemben rendkívül szeszélyes, emiatt a partnerének nehéz hozzá alkalmazkodni, legfőképpen azért, mert ő sincs tisztában azzal, hogy mit akar. Nagyon féltékeny, pedig tulajdonképpen ő az, aki a legtöbbször csalfa, egészen addig, ameddig el nem kötelezi magát. Ilyenkor a hűség szimbóluma -- egy darabig. Ha a házasságán úrrá lesz az unalom, más partner után néz.


Gesztenyefa (május 15--24., november 12--21.)

Diplomatikus alkat, akinek teljesen sajátos az igazságérzete. Rendkívül idealista. Nagyon fontos számára, hogy birtokolhasson, de ha valakinek szüksége van rá, bármijét képes odaadni az utolsó darabig. Roppant takarékos, nem csoda, ha néha a "fösvény" gúnynevet ragasztják rá. Saját magával szemben nagyok az igényei. Barátként megbízható, de nehéz vele kijönni, mert indulatos, könnyen dühbe gurul és sokszor a szeszélyei irányítják.
Féltékenysége nem ismer határokat, mint ahogy dühe sem. Egy pillanat alatt képes felhúzni magát, megsértődni, s ilyenkor mindennek és mindenkinek hátat fordít. Ezen tulajdonságai miatt gondjai vannak a párkeresésben. Azonban ha valaki mellett lehorgonyoz, csodálatos otthont és családi légkört varázsol maga köré. Harmóniára, nyugodt körülményekre van szüksége ahhoz, hogy sikert tudjon aratni a munkájában.
Szeret küzdeni, ezért bárkivel szembe száll -- akkor is, ha tudja, hogy nincs igaza. Emiatt sokszor kerül kellemetlen szituációba. Az igazságtalanságot gyűlöli, bár néha ő hoz ilyen helyzetbe másokat.
A szerelemben rendkívül személyes. Nem mutatja ki az érzéseit, vagy csak nagyon nehezen, talán még szégyelli is őket. Sok-sok odafigyeléssel, törődéssel, gyengédséggel azonban fel lehet olvasztani a jégpáncélt a szívéről, s fantasztikus társ és szerető lesz belőle. Ezt csak úgy lehet elérni, ha maximálisan biztos abban, hogy szeretik. Az életeben csupán egyetlenegyszer szeret igazán.


Kőrisfa (május 25.--június 3., november 22.--december 1.)

Bájos, hatalmas vonzerővel bír, s emiatt szinte nincs olyan személy, aki ne kedvelné. Hódító, impulzív alkat, rendkívül élén, gyakran kacér és kihívó. Könnyen eléri céljait, hiszen kiemelkedő személyiség. Elviselhetetlennek tartja a megszokást, az ideális élet számára olyan, ami állandóan változik. Imád új embereket megismerni, s olyan szituációkba kerülni, amelyeket még sosem próbált. Legszívesebben vándorként járná a világot.
Fantasztikus ötletei vannak, fantáziadús. A legtöbb művész e jegyben született. Rengeteg célja van, mind-mind igen meghatározó a számára, állandóan törekszik valami felé. Bármikor kész változtatni, ha hívják valahová, azonnal ugrik. Türelmetlen, képtelen hosszú ideig egy helyen tartózkodni. Elvei vannak, amelyeket szigorúan vesz, senki más nem szegheti meg az általa kreált törvényeket, csakis ő.
Jók a megérzései, s ha követi őket, könnyen kitűnhet az átlagemberek közül. Szereti, ha felnéznek rá, ezért bármire képes egy csepp elismerésért. Küzdőszellemű, senkire és semmire nincs tekintettel a célja érdekében, de a becstelenségtől komolyan elzárkózik.
A szerelem szimpla játék neki. Olyan, mint a méhecske, aki egyik virágról a másikra száll. Szinte lehetetlen elcsavarni a fejét. Akinek sikerül, az számíthat rá egy életen át, viszont házasságban szabadon kell engedni.


Gyertyánfa (június 4--13., december 2--11.)

Rendkívül megbízható: ha ő valamit megígér, arra mérget lehet venni, hogy betartja. Ha egy ismerősének szüksége van rá, azonnal ugrik! Igazi idealista. Már-már hajszolja az elismerést és a csodálatot, mind a magánéletben, mind a hivatásában. Nagyon értelmes, folyamatosan képzi magát, tudja a kötelezettségeit, s eleget is tesz nekik. Általában önálló, inkább küldő munkatársként dolgozik -- szereti önmaga beosztani az idejét. Ifjúkora óta a saját ura akar lenni, s amint lehetősége van rá, a saját lábaira áll.
Legnagyobb álma az, hogy luxuskörülmények között élhessen. Nincs túl sok barátja, ennek oka az, hogy nagyon megválogatja, kit enged közel magához. Még ezen utóbbi embereknek sem gyakran vall színt. Túlságosan tart attól, hogy megbántják, de a csalódás is visszatartja a szorosabb kapcsolatoktól.
Éltető eleme a szabadság, imád kirándulni, lakhelyét gyakran változtatja. Szinte szivacsként szívja magába a tudást, minden új információ érdekli, ami egy kicsit is kapcsolódik az életéhez. Hatalmas kötelezettségérzete van, emiatt sokszor tűnik túl zordnak. Kicsit lassú, a döntéseit alapos megfontolási folyamat előzi meg. Roppant intelligens, kitűnő társaság. Állandóan harmóniára törekszik, s már gyermekkorában megmutatkozik a művészi érzéke. Sokszor bizonytalan, minden apró súrlódás indokot ad számára a gyanakvásnak.
A szerelemben is nehézkes egy kissé, hiszen hosszú időnek kell eltelnie ahhoz, hogy elfogadjon valakit. Szeret flörtölni, de ha végre-valahára elkötelezi magát, nem fog hűtlenkedni. Egyedül a munkája tudja elcsábítani a kedvese mellől.


Fügefa (június 14--23., december 12--21.)

Imádja, ha érvényesítheti az akaratát, és ennek érdekében mindent megtesz. Független ítész, aki mindig készen áll, hogy megvétózza a másik véleményét vagy ellent mondjon annak, akinek nem azonos az álláspontja az övével. Szereti, ha azok veszik körül, akik kedvelik, ezért leginkább családi körben a legjobb számára. Jól tud bánni a gyerekekkel, kifejezetten családcentrikus.
Már ifjúként felismeri azt a képességét, hogy hogyan tud maga köré szervezni embereket, akik segítenek érvényre juttatni az akaratát. Sokszor álmodozik arról, hogy a lábai elé hull minden csodálatos dolog, ami csak létezik a világon. Nem túl nagyvonalú, ugyanis apró befektetéssel szeretné a legnagyobb eredményeket elérni.
Kitűnő a humorérzéke, ám sokszor inkább fárasztó, mint vicces. Folyton rajtra kész, s mindig határozott. Ügyes és céltudatos, zseniális mint stratéga, s elképzeléseit a valóságba is át tudja ültetni. Célja az, hogy mindent praktikussá tegyen a környezetében. Gyorsan és könnyen alakít ki kapcsolatokat, de elvárja, hogy odafigyeljenek rá. Nagyon őszinte, néha túlságosan is, páratlan az alkalmazkodókészsége.
A szerelem nem fontos számára, inkább játszik, ő maga képtelen mélyebb érzelmeket táplálni valaki iránt. Partnerére szeretne felnézni, olyan társra vágyik, aki biztonságot ad, de nem unalmas. Csupán idősebb korára köti le magát, de akkor sem marad túlságosan hűséges.


Nyírfa (június 24.)

Nagyon szimpatikus, közkedvelt egyéniség. Megjelenése is sokat nyom a latba, hiszen mindig elegáns, s ettől rendkívül vonzó. Ennek ellenére messze állnak tőle a sznobizmus elemei, még az anyagiakra sem ad túl sokat. Életében az első helyet az érzelmei foglalják el, még a saját érdekeiről is lemond, ha egy számára fontos ember boldogulásáról van szó. Senkihez nem közeledik érdekből.
Szeret otthon lenni, állandóan csinosítgat vagy bütyköl valamit. Nehezen teszi ki a lábát a házból, de ha kijut a természetbe, akár órákig is el tud lenni egymagában a gondolataival. Nagyobb utakra egyáltalán nem megy szívesen, inkább a legkényelmesebb foteljéből nézi az ismeretterjesztő filmeket messzi vidékekről.
Nem jól viseli a változásokat és az extrém helyzeteket, inkább konzervatívnak mondható. Ellenben mindenre azonnal reagál, s viszonylag hamar alkalmazkodik. Beleéli magát mások helyzetébe és jó a szervezőképessége. Gyorsan pörög az agya, a feladatait hamar elvégzi. Nagy munkabírású, lehet rá számítani, ennek köszönhetően nagy sikerek állnak előtte.
A szerelemben legjobban a romantikát szereti. Gyengéd párkapcsolatra vágyik, ahol kölcsönösen törődnek egymással harmonikus környezetben. Messze áll tőle a hevesség, viszont imád cirógatni, simogatni. Változatosságot nem igényel.


Olajfa (szeptember 23.)

Rendkívül önzetlen, nyitott az emberek problémáira. Neki bármilyen gondját-baját elmondhatja akár egy idegen is, biztos lehet benne, hogy meghallgatja, megérti, és nem él vissza a helyzettel. Érzékeny és nyugodt, ellenben egyáltalán nem gyenge. Harmonikus, mindig vidám, tipikus társasági lény. Gyűlöli az igazságtalanságot. Tökéletes vezetőként, mert nem törődik a külső csillogással, inkább az emberek belső értékeire koncentrál.
Egyáltalán nem mozgatják meg az anyagiak. Könyvekre viszont szívesen költ, s szeret intelligens, művelt emberek társaságában lenni. Roppant kiegyensúlyozott, ezért nincs szüksége küzdelmekre sem.
A szerelemben is önzetlen, áldozatkész. Sosem kérne olyat a társától, amihez önös érdek fűzi. Tisztában van vele, hogy szeretettel mindent el lehet érni. A házasság számára egy visszavonulás, biztonságot kell nyújtania számára. Nagyon melegszívű és hűséges típus. Partnerében maximálisan megbízik, egyáltalán nem féltékeny.


Bükkfa (december 22.)

Ha valahol megjelenik, minden szempár őrá fordul. Testtartása előkelő, még idősebb korára is jó formában lesz. Mindent alaposan megfontol, a döntéseiben érzelmeknek helye nincs. Már fiatalon tudja, hogy milyen céljai vannak, s ezek alapján viszi végig az életét. Nagyon fontos számára a jólét, mindent birtokolni akar. Szinte sosem kockáztat, csak ha már majdnem biztos a győzelem -- de még ebben az esetben sem mindig dönt a rizikó mellett. Ő a legerősebb a többi fa között, egyszerűen eltántoríthatatlan. Kitartó és szívós, roppant gyakorlatias.
Jó érzékkel nyúl a pénzhez, ideális számára akár hivatásul is financiális dolgot választani. Kitűnően takarékoskodik, nagyon következetes, megfontolt és pontos: a tökéletes munkaerő! Ráadásul fantasztikus barát is, aki mindig őszinte, nem csak bólogat.
A szerelem nem meghatározó az életében. Egyáltalán nem szenvedélyes, inkább visszahúzódik a csigaházába. Kicsit talán szégyelli is az érzéseit. Pont emiatt a "szerelmi" kapcsolataiban is a racionalitás dönt, legfőképpen a házasságban -- ésszel gondolkodik, nem szívvel. Ettől függetlenül népes családot szeretne több gyermekkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése