2012. december 5., szerda

Sajátságos ünnep

A saját mikulási ajándékaim is megvoltak.
Túl azon, hogy István rengeteg meglepit hozott a gépfelújításon kívül is (melyekről már írtam), tudott segíteni ebben a hónapban is, hogy ne legyen pucér a bankszámlám, és könnyebb legyen az egyéb számlákat kifizetni.
Mert pl. hiába állítólag novembertől támogatott fűtésszámlám van/lesz -- még a most kijött decemberi is teljes havi -- csaknem harmincezres -- számla, nyoma sincs a támogatásnak. Biztos a két cég közötti kontaktus, avagy a határozat illetve a számlakiadás közötti idők mínusz fedésbe kerültek egymással... de bízzunk benne, januártól már hátha tényleg...
Szilvitől egy rakás édességet, sprayt kaptam, anyukám is az átlagnál kicsit több segítséget tudott adni, mert állítólag volt valami "nyugdíjtöbblet" vagy mi -- és hát tekintettel a vendégem normális ellátására meg a családi mikulásra is, hogy ne legyek abszolút pénz nélkül... így gyerekeimre és unokámra is tudtam egy keveset, leginkább jelképesen áldozni, bár egyébként tisztában vagyok vele, hogy sok családnál a Mikulás többszöröse anyagilag a mi, békeidőbeli karácsonyunknak. (Tehát nem a mostaniakról van szó, ennél nem nehéz gazdagabb ünnepeket ülni, mint mi most munkanélkülien...)
Mi ehhez a kategóriához tartoztunk mindig, most már pláne lecsúszva, de az a lényeg, az a és az az ünnep, amit az ember és szerettei éreznek. Amikor kicsiért is hálásak, és apró dolgoknak is tudunk örülni.
Ezenkívül szinte egyszerre kaptam sms-t a banktól, s általuk két drága jólelkű macskás ismerősöm/barátom is küldött segítséget (F., aki már egy féléve szokott... és E., aki most, viszont nagyobb összeget -- ők egyébként is segítettek már annyiból is régebben, hogy azon túl, hogy ők is természetesen ingyen lettek 2 éve általam megajándékozva a könyvemmel, de azt követőleg vásároltak is 4-et, illetve 6-ot tőlem, további ajándékozási célokra!). Köszönöm nagyon nektek ezúton is!
Na, szóval meglehetősen jól kibőgtem magam, míg megköszöntem mindenkinek, és egész nap túlérzékeny hangulatban voltam. Tartok tőle, hogy egész hónapban abban leszek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése