2011. március 22., kedd

Pamacs támogatása

2004. 01. 05-én megalakult az "Együtt az Állatokért" Állatvédő Közhasznú Egyesület Debrecenben.
A Mikepércsi út és a Hosszúpályi út kereszteződésétől a Vekeri-tó felé vezető úton, a 2-es kilométerkő után, az Állatotthon táblánál kell balra lefordulni a földúton. Busszal: a helyközi buszvégállomásról induló Hosszúpályi felé induló buszról a Tájháznál kell leszállni.
Honlapjuk: http://debrecen.zug.hu/
Ott is sok kutya és cica várja a segítséget és az álomgazdit, s létezik a virtuális örökbefogadás is, bár honlapjuk korántsem olyan naprakész és sokrétű, mint pl. a Noéé, de természetesen nem ez motiválja az embert elsősorban. Személyesen még nem voltam ott, de tervezem valahogyan, annál is inkább, mert február eleje óta havi támogatottam onnan Pamacs, aki "6 éves tacsi keverék kan kutyus. Jó patkányfogó, éber, igazi társ". Egész évre tervezem támogatni, vagy amíg - ha adná a sors - gazdis lesz; és míg valamennyire tehetem.
Első támogatásom után levelet is kaptam, hogy mennyire köszönik és szívesen várnak szétnézésre, kutyasétáltatásra.


Pár éve nagyon szomorú hír volt, hogy betörtek ebbe az állatmenhelybe. Idézem a honlapról:
"Milyen lelkületű ember az, aki képes kirabolni a nagy nehezen összekönyörgött adományokból kapott tápokat? És ki lehet az, aki be mer menni 120 kutya mellé? Amiből 10 szabadon van...
Elvittek minden mozdítható dolgot (száraztápot, gázpalackot, talicskát...)!
Koldustól lopni?!"
Hihetetlen, de megtörtént.
(Ugyanannyira érthetetlen és bicskanyitogató, mint az olyan hír, amikor buliból, heccből betörnek az állatkertbe és megkínoznak, megölnek különböző állatokat... A gondolattól is kinyílik a bicska a jóérzésű ember zsebében, és szégyellnie kell ember mivoltát azok miatt, akik azt gondolják, érdemesek erre a titulusra.)
"Ahhoz, hogy a családod biztonságban legyen, ne a kutyádra tegyél láncot, hanem az ajtódra!" - olvasható ez a nagyon igaz mondás mottóként.

3 megjegyzés:

  1. Jajj, de aranyos ez a kutya!!

    VálaszTörlés
  2. Egyszer elmegyünk majd együtt!

    VálaszTörlés
  3. Igen, jó kis kotorék.:))

    El kéne, csak kissé nagyon kiesik. Az ilyen alkalmakkor nagyon kéne egy autó, hiszen az ember esetleg még vinne is valamit...

    VálaszTörlés