2011. január 23., vasárnap

Porszívóóó

Október óta mostanra mégiscsak lett porszívónk.:)) Örülnek a macskáim is!:)
E hónapban nem a jól bevált, sok-sok helyen elfogadott melegétel-utalványunkat kaptuk, nyilvánvalóan vezetői szemmel nézve nyomós ok lehetett rá... hanem tescósat. Aminek csak egyetlen hátránya van: egyelőre sehol a világon nem fogadják el olyan szinten, ahogyan azt eddig pl. én használtam - rendeltetésszerű üzemi étkeztetés címén -, csak a tecsós kajáldában és a mekiknél, burgereknél. Na most, én szeretem a mekit és burgert, de csak olyan 1-2 havi szinten 1-1-szer. A Tescóban viszont megérdeklődtük: bármit vehetünk, ha mellé némi kajaféleséget is veszünk.
Így aztán vettünk egy Zanussi porszívót, csinos, fekete - mert októberben felmondta a szolgálatot az előző, 10 év után. Mivel valószínűleg leégett benne valami, így nem is próbáltuk javíttatni, mert az kb. legalább egy fél új porszívó ára lett volna.
Maradt a kellemes, enyhén szólva is elég viszolyogtató megoldás: mikor már több kettőnél, akkor szőnyegtisztító habot csinálok egy lavór vízben, és dörzsivel átsúrolgatom az egész szőnyeget, négykézláb kúszva-mászva. Nem mondom, rengeteg minden - elsősorban több mázsa macskaszőr - feljön így is, és a tisztaságérzet is megvan általa, ámde a porszívózást szerintem csak nem pótolhatja, legfeljebb frappánsan kiegészítheti.
Úgyhogy mostantól ha üzemi szintű ebédet akarok, akkor üdvözülten rágondolok a porszívóra.:)) Mert mire 10 pótporzsákot is megvettünk hozzá, plusz két sajtos stanglit vagy mifenét, ki is fújt a kajacsekk.
Majd felváltva eszem foodos kisadagot és bolti sajtos rudat - megveszem zsebből; az utalvány, mely cégünk utolsó juttatása, meg majd csak fel lesz használva valamire. Alapjában véve nincs messze a tecsó tőlünk, de ahhoz, sajnos, elég messze van, hogy az 1-2 naponkénti nem kevés és nem könnyű szatyornyi bevásárlásaimat munka után onnan intézzem - kerülő a munkahelytől átszállással, plusz onnan szatyrokkal még két megálló hazáig, félóránként járó buszokkal. Holott mellettünk a Coopban mindent megkapok napi bevásárlást illetően.
Viszont porszívó is csak kellett már, de a fogam csináltatása miatt egyszerűen nem telt volna ilyesmire... egy gonddal kevesebb - amivel meg több, az csak kaja...:)))

3 megjegyzés:

  1. Nem a legideálisabb ez a kajajegy váltás, de így is meg lett a helye! Örülök, hogy ilyen potimálisan sikerült elvásárolni.

    VálaszTörlés
  2. Gratula a porszívóhoz.:))) Meoindil is elmozdul SZB irányba, hihi.:))))

    VálaszTörlés
  3. Köszi mindegyikőtöknek.:) Igen, nagyon "potimális".:))
    Nem tudom azért, hogy alakul ez havonta, az ember nem vehet havonta ilyesmit...

    VálaszTörlés