2010. április 27., kedd

Csillagszemek



2007. december 19-én léptem a
Csillagszemekbe - ez életemnek egyik ritka jó húzása volt.
Ezen az oldalon naponta 2, max. 3 szerzőtől jelenik meg egy cikk - gondolatok, esszék, kisprózák - vagy verscsokor. Sokszor hetekig kell várni egy beküldött anyag megjelenésére... ami nem baj, mert annál értékesebb maga a megjelenés.
Bátortalanul beküldtem néhány verset - utólag belegondolva, nagyon amatőr módon, mindenféle kísérőlevél, bemutatkozás nélkül. Egyszerűen nem tudtam, hogy vajon hogyan szokás; én addig csupán az AMF-en szerepeltem - ahol egészen biztos, hogy nem igényeltek ilyesmit -, valamint azokon az oldalakon, ahova azok gazdái vagy mások elvitték a verseimet, leginkább tudtom nélkül - legtöbbször ezekre véletlenül bukkantam rá, némi rácsodálkozással kísért, enyhén elfogódott megilletődöttséggel.
S egyszer csak mit látok? 4 nappal a beküldés után megjelentek a versek... Örömömnél csak ámulatom volt nagyobb.
Az oldal szép, a színvonal nívós. Büszke vagyok rá, hogy hamar az állandó szerzők közé soroltak, pedig akkoriban még nagyon kevesen voltunk - mostanra már elég sokan felfedezték e helyet, és jelentősen gyarapodott az állandó szerzői létszám. Az állandó szerzők között a szerzői fotók és alapadatok mellett szerepel a főszerkesztő által írt tömör összefoglaló az én részemnél:

"Magdileona
Verseiben nem használ elvont, bonyolult költői szóképeket, a szabad próza nyelvén ír és az érzelmek szívhangjait használja verselésre. Nem formáz meg felszínes érzelmeket, mindig mélyről fakadó valódi, létező érzéseket ír meg sajátos ritmusú verseiben. Mégsem önmagának ír, nem öncélú merengések ezek, minden versében kicsit ott vagyunk mindannyian, emlékeinkkel, fájdalmainkkal és lelkiismeretünkkel."

Nagy megtiszteltetés volt az is, hogy az elismert, komoly tudású és tehetségű szerkesztői hármas az új és vitatott, kérdéses beküldések véleményezéséhez segítőket hívott egy belső fórumba, s oda is meghívást kaptam.
Nemrég új profilt, megjelenést váltott a Csillagszemek, és fokozatosan kialakulóban ez az új oldal, melyet egyre inkább megszokunk. Előbb-utóbb ugyanolyan otthonosan fogunk mozogni és értékes, kellemes időszakokat eltölteni, mint a régi oldalon.
Mára 107 megjelenéssel 349 versem (prózám) jelent itt meg, tetszetős kis csokrokba gyűjtve, kellemes tipográfiában, hozzáillő képpel szerkesztve.
Az idők során többekkel közvetlen privát levelezések is kialakultak, a hangulat a Csillagon teljesen emberi, közvetlen, nincsenek áskálódások, hamis felhangok, rivalizálások.

Jó nekünk itt...
Kívánom, maradjon meg a Csillag nagyon sokáig, legyen hova betérni, ha egy kicsit el akarunk bújni egy olyan helyre, ahol rengeteg remek dolgot kapunk, olvashatunk; miközben akár zilált lelkiállapotunk is helyrebillenhet, kisimulhat, ha úgy adódik.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése