2010. január 26., kedd

Támogatunk - Noé

Annyira örülök, mikor valaki segít a menhelyes állatokon.
Ezért késztetést érzek, ha "magamon kívül" írok azon ismerőseimről, akiket "támogatáson kapok". VinnieMini macskaklubunk tagja, ugyanúgy, mint Viharboszorka is.
Noel ráadásul pontosan úgy néz ki, mint néhány éve, 12 éves korában elhalálozott, fekete, okos kaukázusi Buksi kutyánk anyám házánál.

Név: Noel
Nem: szuka
Született: 2007. 01. 01.
Bekerült: 2008. 11. 14.

Virtuális örökbefogadás:
Jelenlegi támogatója: VinnieMini

Noel fiatal kaukázusi keverék szuka, természetéből adódóan bizalmatlan, morcos, antiszociális eb. Kiszámíthatatlansága miatt balesetveszélyes, így nem adható örökbe.

Így Noel valószínűleg örökre a Noé lakója marad, de így is jobb neki, mint bárhol gazdátlanul. És Erika révén valóban tudatosult, gondolom, nemcsak bennem, másban is: nemcsak a gazdára váró állatokat lehet támogatni, hanem azokat is, akik nem adhatók örökbe. Vannak, sajnos, elegen...

* * * * * * * * * * *

Név: Campari
Nem: nőstény
Született: 2009. 01. 01.
Bekerült: 2009. 12. 07.

Virtuális örökbefogadás:
Jelenlegi támogatója: viharboszorka

Campari háromlábú macska, aki sérülten került gondozásunkba. Nem tudjuk, mi történhetett vele, de egyáltalán nem friss a sebe. A doktorok szerint nagyon szerencsés, hogy egyáltalán életben maradt. Kedves, ragaszkodó macska, akinek olyan gazdát keresünk, aki el tudja feledtetni azt a sok szörnyűséget, amit rövid élete során elszenvedhetett.

Őt már támogatta Flami is.

Közben érkezett az a hír, hogy Campari sérülése nem javul, és valószínűleg amputálni kell a csonkot, ami igen költséges; ezért kérik, aki tud, segítsen, hogy összejöjjön az összeg.
Így többen támogatták őt, s mivel egyszerre csak egy virtuális örökbefogadó lehet, ezért várt sorára pl. Viharboszorka topiktagunk is, kinek végül is neve alatt volt néhány napig a cica.
Közben 2 hete én is feladtam támogatásomat Campari, s vele egyidőben Diego részére, akit már én is támogattam egyszer, ő a gyógyíthatatlan hasnyálmirigybeteg kutyus.
Időközben, míg még nem telt le Viharboszorka támogatása, hírként olvashattuk, hogy Camparit örökbe fogadták! Így Viharboszorkának is megjött a szerződésmódosítás és nekem is - hogy örökbe fogadták Camparit, így a felajánlott összeget (Viharboszorkáénak a maradékát, nekem az egészet) a Noé egyéb állatainak támogatására fordítják.

Fantasztikus, lám, milyen csodák vannak újra és újra. Emberek, akik fogadhatnának örökbe egészséges cicákat is, ha már macskát akarnak - megkönyörül szívük a fogyatékos állatkákon. Ilyenkor mindig kicsit visszatér a sok állatellenességgel kapcsolatos rossz tapasztalat után a jó akaratú, állatszerető emberekbe vetett hitem.
Ráadásul a kedves noés ügyintéző önként javasolta, hogy amennyiben nincs ellene kifogásom, a Campari támogatására szánt összeget is Diegóra írja, így dupla annyi ideig lehetek Diego virtuális örökbefogadója, mint egyébként lettem volna.

Név: Diego
Nem: kan
Született: 2006. 01. 01.
Bekerült: 2009. 11. 17.

Virtuális örökbefogadás:
Jelenlegi támogatója: Bűvössárkány

Csontsovány állapotban találták az Ebergény utcában.
Nagyon kedves, feltétel nélkül mindenkivel.
Egyelőre bőven a feljavítási fázisban van.

Később Diegóról kiderült, hogy nincs hasnyálmirigy-működése, ezért nagyon hamar átmegy rajta az étel. Élete végéig gyógytápokra és gyógyszerre fog szorulni.


(Forrás: a barna színű szöveg a Noé honlapjáról)

2 megjegyzés:

  1. Na látod, hogy érdemes volt itt-ott emlegetni a noés támogatást! Biztos sokban hozzájárultál, hogy mások is segítsék őket! Már nem csak azzal tudsz segíteni, amit otthon kigazdálkodsz nagynehezen!

    VálaszTörlés
  2. Köszi szépen. Szívesen teszem, bár csepp a tengerben, és csak amiatt fáj a szívem, hogy nem tudok mindnyájukon segíteni. Nemcsak a Noén, minden menhely összes állatán...:(

    VálaszTörlés