2009. november 4., szerda

Kháron és Csibész

Szándékosan két idősebb kutyusra esett a választásom. Egy fehér és egy fekete. Bármelyiküket el tudnám képzelni magamnál, ha kertes házam lenne.
Babit 10 napra szándékoztam virtuálisan örökbe fogadni; ők, mivel ketten vannak, 5-5 napig lesznek "elméleti szinten" kutyáim. Jó helyük van, de bár lennének igazi örökbe fogadottak ők is öreg napjaikra.
Azért jó érzés...:))
Név: Kháron
Nem: kan
Született: 2001. 10. 01.

Virtuális örökbefogadás: Jelenlegi támogatója: Bűvössárkány

2009. június 20-án az M0 péceli szakaszán találták a képen látható 7-8 év körüli pireneusi hegyi kutyát. Tetoválása, chipje nincs. Eredeti gazdája nem került elő, így új gazdit keres. Méretei tekintélyt parancsolóak, de inkább kerti dísznek alkalmas, nem házőrzőnek. Nem ugat. Szukákkal jól kijön. Nem agresszív, nyugodt, kert sarkában heverésző típus. Hátsófél-gyengesége van, ízületei sem fiatalok már, ezért gyógyszert kell szednie (Rimadyl vagy Norocarp), de más kezelést nem igényel.


Név: Csibész
Nem: kan
Született: 2002.01.01.

Virtuális örökbefogadás: Jelenlegi támogatója: Bűvössárkány

Albérlők hagyták magára Csibészt, aki egész életét láncon töltötte. A főbérlők meg is tartották volna, ám Csibész, sajnos, harapósnak bizonyult.
Önkénteseinknek eleinte csóvált, ám amikor megpróbálták levenni a láncról, dühöngő vadállattá változott. Csibész egyelőre szinte sokkos állapotban van, támad, harap, nekiugrik az embernek, alig tudtuk a láncot leszedni róla. Állítólag 7 éves, de a fogai alapján inkább 9-nek tűnik. Sajnos, valószínűleg újabb örökbefogadásra esélytelen kutyus került be a menhelyre személyében. Nagyon sajnáljuk, hiszen gyönyörű kutya, szőre fényes, szeme tele értelemmel... Reméljük, hogy megbarátkozik az új körülményekkel és idővel megszelídül.

(A fényképek és a barna színű szöveg a Noé honlapjáról ered.)

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jó helyre került a Babinak szánt összeg! Szép kutyus mindkettő!

    VálaszTörlés
  2. Igen, azok!:) De szívem szerint mindet kiválasztanám, akár szép, akár kevésbé... nagyon sok kutyus van. És egyik-másik olyan tekintettel néz, hogy a szívem megszakad.

    VálaszTörlés